Lilla riksvapnet

Bredband i Sverige, alla orter

Sverige har ett enormt utbud av bredbandstjänster från ett stort antal internetleverantörer och stadsnät. På de här sidorna har vi kartlagt utbudet av bredband på samtliga postorter i hela landet.

Enligt Post- och Telestyrelsens (PTS) bredbandskartläggning 2021 hade över 84% av de svenska hushållen tillgång till fast bredband via fiber eller fiber-LAN. Tillgången till bredband och utbudet från de olika internetleverantörerna ser dock olika ut beroende på var i landet man bor, och vilken infrastruktur man är ansluten till.

På vissa adresser finns både stadsnät med fast bredband via fiber och bredband via Kabel-TV från olika bredbandsleverantörer med varierande hastigheter och priser, vilket gör att det kan vara svårt att välja det alternativ som passar dig bäst.

Den pågående utbyggnaden av bredband medför dessutom att det varje dag sker förändringar i tillgänglighet på adressnivå. Från en dag till en annan kan en infrastruktur försvinna, som i fallet med ADSL, för att ersättas med ny modernare teknik, såsom fiber eller snabbt mobilt bredband.

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband.

Tillsammans kartlägger vi bredbands-sverige!

Lär dig mer om vilka alternativ för bredband som finns på din ort. Vi har samlat information om allt från tillgängliga stadsnät, internetleverantörer och vilka typer av bredbandsabonnemang som är populärast.

Så har vi räknat

På de här sidorna kartlägger vi löpande utbudet av bredband i hela Sverige på ortsnivå. Data uppdateras löpande och baseras på över 2,7 miljoner sökningar på Bredbandsval.se från 2023-06-16 t.o.m. 2024-06-15.

När man söker på en adress på Bredbandsval.se hämtas information direkt från leverantörerna, vilket gör att informationen uppdateras i realtid. En sökning görs med andra ord på 20 leverantörer samtidigt och presenteras på postortsnivå i denna kartläggning.

Ibland händer det att det smyger sig in fel i leverantörernas adressregister, vilket kan påverka informationen om tillgänglighet i vår kartläggning.

I dagsläget kartläggs ej bredband i vertikala kommunala eller privata stängda nät. Exempelvis inkluderar analysen inte data från SandNet, Lindéndata (inklusive de nät som ingår i gruppen), GavleNet, Söderhamn Nära, Eksjö Energi, Helsinge Net, Högsby Nät, Köping Kabel-TV, Lidnet LjusNet, Olofströms Kabel-TV, Sävjsö Stadsnät, Vaggeryds Energi eller Värnamo Energi.

Prisinformation

Prisinformation inkluderar ej nätavgifter som konsumenter betalar direkt till näten (exempelvis Bosnet, Wexnet, Fibra, Borlänge Energi eller Östhammars nät), vilket kan påverka beräkningen av genomsnittliga priser.

Vidare finns det många adresser i Sverige med rabatterade gruppavslutningar där det ingår bredband i en avgift, eller där det inte finns flera olika leverantörer att välja mellan. Dessa ingår ej i analysen.

Bredband på din ort

Lär dig mer om vilka alternativ för bredband som finns på din ort. Vi har samlat information om allt från tillgängliga stadsnät, internetleverantörer och vilka typer av bredbandsabonnemang som är populärast.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

T

U

V

Y

Z

Å

Ä

Ö