Lidköpings kommunvapen

Bredband i Tun

Tun är en postort i Lidköpings kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Tun. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Tun.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Tun. Informationen är baserad på 151 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Tun under de senaste tolv månaderna (2023-07-18 - 2024-07-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Tun

Tillgången till bredband i Tun, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Tun.

Delar av Tun är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Tun som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 54% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 3% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Tun

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Tun 289 kronor per månad. Detta placerar Tun på plats 905 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Tun

Om du har bredband via öppet stadsnät i Tun kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Tun.

NamnTypProcent
Openbit - TunFiber77%
Telia - TunFiber12%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber8%
Zitius - TunFiber4%

Anslut fiber till bostad i Tun

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Tun kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Lidköpings kommun.

Bredband via kabel-TV i Tun

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Tun.

Internetleverantörer i Tun

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Tun, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Tun under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
BoxerFiber51%
Tele2Fiber50%
ComviqFiber46%
OwnitFiber45%
TeliaFiber45%
Bredband2Fiber43%
HalebopFiber43%
AllenteFiber19%
NWT MediaFiber8%
TelenorFiber7%
Net at OnceFiber5%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Tun på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Tun

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Tun. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Tun på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 54% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Tun du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Tun

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Tun finns gruppavtal på 8%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Tun är Telia.

Mobilt bredband i Tun

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Lidköpings kommun

  • Järpås
  • Kvänum
  • Lidköping
  • Stora Levene
  • Såtenäs
  • Vinninga