Vadstena kommunvapen

Bredband i Borghamn

Borghamn är en postort i Vadstena kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Borghamn. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Borghamn.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Borghamn. Informationen är baserad på 132 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Borghamn under de senaste tolv månaderna (2023-07-24 - 2024-07-23).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Borghamn

Tillgången till bredband i Borghamn, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Borghamn.

Delar av Borghamn är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Borghamn som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 56% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 97% anslutna till öppen fiber medan 3% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Borghamn

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Borghamn 264 kronor per månad. Detta placerar Borghamn på plats 603 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Borghamn

Om du har bredband via öppet stadsnät i Borghamn kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Borghamn.

NamnTypProcent
iTUX - BorghamnFiber56%
Utsikt - BorghamnFiber44%

Anslut fiber till bostad i Borghamn

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Borghamn kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Vadstena kommun.

Bredband via kabel-TV i Borghamn

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Borghamn.

Internetleverantörer i Borghamn

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Borghamn, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Borghamn under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
BoxerFiber54%
Tele2Fiber54%
OwnitFiber53%
HalebopFiber51%
FolkeFiber50%
TeliaFiber50%
AllenteFiber49%
ComviqFiber49%
Bredband2Fiber24%
TelenorFiber12%
Trygg SurfFiber6%
Net at OnceFiber4%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Borghamn på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Borghamn?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Borghamn. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Borghamn.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Borghamn de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber60%
100/100Fiber40%

Av de som beställt bredband i Borghamn väljer 60% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Borghamn

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Borghamn. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Borghamn på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 54% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Borghamn du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Borghamn

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Borghamn.

Mobilt bredband i Borghamn

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Vadstena kommun

  • Vadstena