Lycksele kommunvapen

Bredband i Rusksele

Rusksele är en postort i Lycksele kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Rusksele. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Rusksele.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Rusksele. Informationen är baserad på 52 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Rusksele under de senaste tolv månaderna (2023-06-21 - 2024-06-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Rusksele

Tillgången till bredband i Rusksele, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Rusksele.

Stora delar av Rusksele är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Rusksele som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 92% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 25% anslutna till öppen fiber medan 75% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Rusksele

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Rusksele 328 kronor per månad. Detta placerar Rusksele på plats 1 185 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Rusksele

Om du har bredband via öppet stadsnät i Rusksele kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Rusksele.

NamnTypProcent
AC-Net - Lycksele StadsnätFiber80%
Tele2 - Lycksele StadsnätFiber20%

Anslut fiber till bostad i Rusksele

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Rusksele kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Lycksele kommun.

Bredband via kabel-TV i Rusksele

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Rusksele.

Internetleverantörer i Rusksele

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Rusksele, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Rusksele under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber73%
VK MediaFiber42%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Rusksele på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Rusksele?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Rusksele. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Rusksele.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Rusksele de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber100%

Av de som beställt bredband i Rusksele väljer 100% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Gruppavtal för bredband i Rusksele

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Rusksele.

Mobilt bredband i Rusksele

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Lycksele kommun

  • Björksele
  • Blåviksjön
  • Hornmyr
  • Kristineberg
  • Lycksele
  • Vindelgransele
  • Vormsele
  • Örträsk