Eksjö kommunvapen

Bredband i Eksjö

Eksjö är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Eksjö.

Just Eksjö är en av flera orter i Sverige där bredband delvis erbjuds via så kallade "stängda nät". I ett stängt fibernät är antalet leverantörer som erbjuder bredband ofta begränsat, vilket påverkar informationen om bredband nedan. I Eksjö finns exempelvis Eksjö Energi.Trots detta kan det fortfarande finnas adresser i Eksjö som är kopplade till andra bredbandsnät.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Eksjö, undantaget stängda nät. Informationen är baserad på 1 020 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Eksjö de senaste tolv månaderna (2023-04-14 - 2024-04-13).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Eksjö

Eftersom många adresser i Eksjö är anslutna till ett stängt nät ser utbudet av bredband via fiber lite annorlunda ut. Detta då stadsnätet agerar såväl nätägare som kommunikationsoperatör och leverantör.

Anslut fiber till bostad i Eksjö

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Eksjö kan du börja med att kontakta Eksjö Energi.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Eksjö kommun.

Bredband via kabel-TV i Eksjö

Av de adresser vi testat i Eksjö under de senaste 12 månaderna har 0% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Eksjö

Utöver Eksjö Energi har vi på Bredbandsval.se under de senaste 12 månaderna även identifierat leverantörerna Allente, Boxer, Bredband2, Comviq, Folke, Halebop, Netatonce, Ownit, Tele2, Telenor, Telia och Tryggsurf.

Mobilt bredband i Eksjö

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Eksjö på Bredbandsval.se så väljer 94% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Eksjö kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • Eksjö Energi Elit AB
  • Telenor Sverige AB
  • Telia Company AB

Andel i Eksjö kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201543,90%
201651,26%
201762,24%
201866,69%
201975,13%
202078,59%
202183,18%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Eksjö kommun

  • Bruzaholm
  • Hjältevad
  • Hult
  • Ingatorp
  • Mariannelund