Göteborgs kommunvapen

Bredband i Hisings Backa

Hisings Backa är en postort i Göteborgs kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Hisings Backa. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Hisings Backa.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Hisings Backa. Informationen är baserad på 8 593 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Hisings Backa under de senaste tolv månaderna (2023-06-21 - 2024-06-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Hisings Backa

Tillgången till bredband i Hisings Backa, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Hisings Backa.

Stora delar av Hisings Backa är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Hisings Backa som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 72% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 92% anslutna till öppen fiber medan 8% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Hisings Backa

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Hisings Backa 252 kronor per månad. Detta placerar Hisings Backa på plats 335 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Hisings Backa

Om du har bredband via öppet stadsnät i Hisings Backa kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Hisings Backa.

NamnTypProcent
iTUX - Hisings BackaFiber64%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber21%
Open Infra - Hisings BackaFiber11%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber2%
IP-Only - Hisings BackaFiber1%
ViaEuropa - Hisings BackaFiber1%
IP-Only - VillaFiber1%

Anslut fiber till bostad i Hisings Backa

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Hisings Backa kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Göteborgs kommun.

Bredband via kabel-TV i Hisings Backa

Av de adresser vi testat i Hisings Backa under de senaste 12 månaderna har 27% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Hisings Backa

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Hisings Backa, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Hisings Backa under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax76%
Bredband2Fiber65%
TeliaFiber59%
TelenorFiber58%
AllenteFiber57%
OwnitFiber56%
HalebopFiber54%
BoxerFiber50%
Net at OnceFiber46%
ComviqFiber44%
FolkeFiber24%
Trygg SurfFiber17%
NWT MediaFiber1%
BredbandssonFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Hisings Backa på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Hisings Backa?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Hisings Backa. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Hisings Backa.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Hisings Backa de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber34%
100/10Fiber24%
250/250Fiber18%
250/100Fiber8%
500/500Fiber7%

Av de som beställt bredband i Hisings Backa väljer 79% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 92% 12 månaders bindningstid och 8% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Hisings Backa

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Hisings Backa. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Hisings Backa på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 87% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Hisings Backa du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Hisings Backa

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Hisings Backa finns gruppavtal på 13%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Hisings Backa är Ownit, Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Hisings Backa

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Hisings Backa på Bredbandsval.se så väljer 86% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Göteborgs kommun

 • Agnesberg
 • Angered
 • Askim
 • Asperö
 • Billdal
 • Brännö
 • Donsö
 • Gunnilse
 • Göteborg
 • Hisings Kärra
 • Hovås
 • Köpstadsö
 • Olofstorp
 • Styrsö
 • Säve
 • Torslanda
 • Vrångö
 • Västra Frölunda