Uppsala kommunvapen

Bredband i Storvreta

Storvreta är en postort i Uppsala kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Storvreta. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Storvreta.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Storvreta. Informationen är baserad på 2 801 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Storvreta under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Storvreta

Tillgången till bredband i Storvreta, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Storvreta.

Stora delar av Storvreta är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Storvreta som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 94% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 99% anslutna till öppen fiber medan 1% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Storvreta

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Storvreta 285 kronor per månad. Detta placerar Storvreta på plats 851 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Storvreta

Om du har bredband via öppet stadsnät i Storvreta kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Storvreta.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber60%
IP-Only - LägenhetFiber20%
IP-Only - StorvretaFiber13%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber7%
Telia - StorvretaFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Storvreta

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Storvreta kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Uppsala kommun.

Bredband via kabel-TV i Storvreta

Av de adresser vi testat i Storvreta under de senaste 12 månaderna har 14% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Storvreta

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Storvreta, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Storvreta under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
OwnitFiber84%
Tele2Fiber, Koax82%
HalebopFiber82%
BoxerFiber81%
AllenteFiber79%
Bredband2Fiber79%
TeliaFiber79%
ComviqFiber72%
Net at OnceFiber62%
FolkeFiber55%
TelenorFiber54%
Trygg SurfFiber38%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Storvreta på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Storvreta?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Storvreta. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Storvreta.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Storvreta de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber52%
100/100Fiber30%
500/500Fiber11%
100/10Fiber4%
1000/1000Fiber1%

Av de som beställt bredband i Storvreta väljer 51% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Storvreta

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Storvreta. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Fiber och Koax. Av sökningarna i Storvreta på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 96% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Storvreta du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Storvreta

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Storvreta finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Storvreta är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Storvreta

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Uppsala kommun

 • Almunge
 • Alunda
 • Björklinge
 • Bälinge
 • Järlåsa
 • Knutby
 • Länna
 • Skyttorp
 • Uppsala
 • Vattholma
 • Vänge