Lilla Edets kommunvapen

Bredband i Lilla Edet

Lilla Edet är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Lilla Edet. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Lilla Edet.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Lilla Edet. Informationen är baserad på 2 253 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Lilla Edet under de senaste tolv månaderna (2023-06-21 - 2024-06-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Lilla Edet

Tillgången till bredband i Lilla Edet, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Lilla Edet.

Stora delar av Lilla Edet är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Lilla Edet som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 85% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 89% anslutna till öppen fiber medan 11% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Lilla Edet

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Lilla Edet 304 kronor per månad. Detta placerar Lilla Edet på plats 851 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Lilla Edet

Om du har bredband via öppet stadsnät i Lilla Edet kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Lilla Edet.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber70%
Telia - Lilla EdetFiber14%
IP-Only - Lilla EdetFiber6%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber4%
Zitius - Lilla EdetFiber4%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber1%
IP-Only - LägenhetFiber<1%
Telia - Telia Öppen FiberFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Lilla Edet

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Lilla Edet kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Lilla Edets kommun.

Bredband via kabel-TV i Lilla Edet

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Lilla Edet.

Internetleverantörer i Lilla Edet

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Lilla Edet, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Lilla Edet under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber76%
Bredband2Fiber74%
BoxerFiber67%
OwnitFiber67%
Tele2Fiber66%
HalebopFiber65%
AllenteFiber60%
TelenorFiber60%
ComviqFiber57%
Net at OnceFiber49%
Trygg SurfFiber24%
NWT MediaFiber12%
BredbandssonFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Lilla Edet på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Lilla Edet?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Lilla Edet. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Lilla Edet.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Lilla Edet de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber31%
250/250Fiber29%
500/500Fiber29%
1000/1000Fiber9%
10/10Fiber2%

Av de som beställt bredband i Lilla Edet väljer 57% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 81% 12 månaders bindningstid och 19% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Lilla Edet

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Lilla Edet. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Lilla Edet på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 85% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Lilla Edet du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Lilla Edet

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Lilla Edet finns gruppavtal på 2%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Lilla Edet är Telia.

Mobilt bredband i Lilla Edet

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Lilla Edet på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Lilla Edets kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

 • GlobalConnect AB
 • Kungälv Energi AB
 • Prässebo Fiber ek. för.
 • Telia Company AB
 • Trollhättan Energi AB
 • Tunge Fiber ek. för.
 • Uddevalla Energi AB
 • Västerlanda Fiber ek. för.

Andel i Lilla Edets kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201526,31%
201632,26%
201750,20%
201858,76%
201964,01%
202067,06%
202174,18%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Lilla Edets kommun

 • Göta
 • Hjärtum
 • Ljungskile
 • Lödöse
 • Nygård
 • Prässebo
 • Västerlanda