Lycksele kommunvapen

Bredband i Kristineberg

Kristineberg är en postort i Lycksele kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Kristineberg. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Kristineberg.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Kristineberg. Informationen är baserad på 59 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Kristineberg under de senaste tolv månaderna (2022-02-07 - 2023-02-06).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Kristineberg

Tillgången till bredband i Kristineberg, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Kristineberg.

Delar av Kristineberg är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Kristineberg som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 46% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 35% anslutna till öppen fiber medan 65% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Kristineberg

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Kristineberg 311 kronor per månad. Detta placerar Kristineberg på plats 1 103 av 1 690 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Kristineberg

Om du har bredband via öppet stadsnät i Kristineberg kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Kristineberg

Av de adresser vi testat i Kristineberg under de senaste 12 månaderna har 3% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Kristineberg

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Kristineberg, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Kristineberg under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
VK MediaFiber38%
Bredband2Fiber11%
Tele2Fiber, Koax8%
ComviqFiber5%
TelenorFiber3%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Kristineberg på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Kristineberg

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Kristineberg. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax. Av sökningarna i Kristineberg på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 19% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Kristineberg du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Kristineberg

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Kristineberg.

Mobilt bredband i Kristineberg

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Kristineberg på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Lycksele kommun

  • Björksele
  • Blåviksjön
  • Hornmyr
  • Lycksele
  • Rusksele
  • Vindelgransele
  • Vormsele
  • Örträsk