Haninge kommunvapen

Bredband i Vega

Vega är en postort i Haninge kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Vega. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Vega.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Vega. Informationen är baserad på 2 805 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Vega under de senaste tolv månaderna (2023-05-21 - 2024-05-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Vega

Tillgången till bredband i Vega, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Vega.

Stora delar av Vega är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Vega som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 75% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 93% anslutna till öppen fiber medan 7% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Vega

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Vega 322 kronor per månad. Detta placerar Vega på plats 765 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Vega

Om du har bredband via öppet stadsnät i Vega kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Vega.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber39%
Open Infra - VegaFiber26%
iTUX - VegaFiber17%
Telia - VegaFiber14%
IP-Only - VegaFiber2%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber1%
IP-Only - LägenhetFiber1%
Open Universe - VegaFiber<1%
Zitius - VegaFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Vega

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Vega kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Haninge kommun.

Bredband via kabel-TV i Vega

Av de adresser vi testat i Vega under de senaste 12 månaderna har 10% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Vega

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Vega, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Vega under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber68%
TeliaFiber59%
BoxerFiber54%
AllenteFiber54%
OwnitFiber51%
Net at OnceFiber49%
HalebopFiber49%
Tele2Fiber, Koax48%
TelenorFiber46%
ComviqFiber44%
FolkeFiber10%
Trygg SurfFiber2%
BredbandssonFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Vega på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Vega?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Vega. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Vega.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Vega de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber47%
100/100Fiber37%
1000/1000Fiber7%
500/500Fiber7%
100/10Fiber2%

Av de som beställt bredband i Vega väljer 64% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 82% 12 månaders bindningstid och 18% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Vega

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Vega. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Vega på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 79% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Vega du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Vega

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Vega finns gruppavtal på 16%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Vega är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Vega

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Vega på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Haninge kommun

 • Brandbergen
 • Dalarö
 • Gränö
 • Grödinge
 • Gålö
 • Handen
 • Haninge
 • Jordbro
 • Muskö
 • Norrby
 • Ornö
 • Söderby
 • Tungelsta
 • Utö
 • Vendelsö
 • Västerhaninge
 • Årsta Havsbad
 • Österhaninge