Rättviks kommunvapen

Bredband i Boda Kyrkby

Boda Kyrkby är en postort i Rättviks kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Boda Kyrkby. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Boda Kyrkby.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Boda Kyrkby. Informationen är baserad på 236 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Boda Kyrkby under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Boda Kyrkby

Tillgången till bredband i Boda Kyrkby, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Boda Kyrkby.

Stora delar av Boda Kyrkby är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Boda Kyrkby som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 68% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 94% anslutna till öppen fiber medan 6% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Boda Kyrkby

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Boda Kyrkby 257 kronor per månad. Detta placerar Boda Kyrkby på plats 303 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Boda Kyrkby

Om du har bredband via öppet stadsnät i Boda Kyrkby kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Boda Kyrkby.

NamnTypProcent
Kurbit - Boda KyrkbyFiber100%

Anslut fiber till bostad i Boda Kyrkby

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Boda Kyrkby kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Rättviks kommun.

Bredband via kabel-TV i Boda Kyrkby

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Boda Kyrkby.

Internetleverantörer i Boda Kyrkby

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Boda Kyrkby, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Boda Kyrkby under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
ComviqFiber62%
Tele2Fiber62%
OwnitFiber61%
BoxerFiber61%
TeliaFiber57%
HalebopFiber55%
DaladatorerFiber54%
TelenorFiber37%
AllenteFiber34%
Bredband2Fiber25%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Boda Kyrkby på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Boda Kyrkby?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Boda Kyrkby. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Boda Kyrkby.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Boda Kyrkby de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/10Fiber71%
100/100Fiber14%
250/250Fiber14%

Av de som beställt bredband i Boda Kyrkby väljer 77% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 67% 12 månaders bindningstid och 33% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Boda Kyrkby

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Boda Kyrkby. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Boda Kyrkby på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 63% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Boda Kyrkby du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Boda Kyrkby

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Boda Kyrkby.

Mobilt bredband i Boda Kyrkby

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Boda Kyrkby på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Rättviks kommun

  • Enviken
  • Furudal
  • Rättvik
  • Vikarbyn
  • Voxnabruk