Hultsfreds kommunvapen

Bredband i Vena

Vena är en postort i Hultsfreds kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Vena. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Vena.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Vena. Informationen är baserad på 46 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Vena under de senaste tolv månaderna (2022-06-09 - 2023-06-08).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Vena

Tillgången till bredband i Vena, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Vena.

Vissa delar av Vena är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Vena som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 3% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 0% anslutna till öppen fiber medan 100% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Vena

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Vena 416 kronor per månad. Detta placerar Vena på plats 1 623 av 1 694 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Vena

Om du har bredband via öppet stadsnät i Vena kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Vena

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Vena.

Internetleverantörer i Vena

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Vena, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Vena under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber3%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Vena på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Vena

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Vena. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Vena på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 3% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Vena du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Vena

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Vena finns gruppavtal på 43%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Vena är Telia.

Mobilt bredband i Vena

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Hultsfreds kommun

  • Fågelfors
  • Hultsfred
  • Järnforsen
  • Kristdala
  • Lönneberga
  • Målilla
  • Mörlunda
  • Rosenfors
  • Silverdalen
  • Virserum