Om oss

Bredbandsval.se är en oberoende gratistjänst som gör det enkelt att jämföra och beställa bredband och TV-paket på nätet.

Vi älskar det vi gör och är superstolta över att varje månad kunna hjälpa tusentals svenskar att göra ett aktivt bredbandsval och spara mycket pengar! Som användare kan du alltid lita på att vi står på din sida.

Kort om Bredbandsval.se

  • Sveriges största jämförelsetjänst för bredband och TV-paket.
  • Oberoende och helt gratis att använda.
  • Jämför erbjudanden från 18 leverantörer.
  • Uppdaterar leverantörernas erbjudanden på alla adresser i realtid.
  • Visar endast bredband och TV-paket som du faktiskt kan beställa på den adress du söker på.
  • Hemsidan är tillgänglighetsanpassad tack vare stöd från Post- och Telestyrelsen (PTS).
  • Gratis uppsägningshjälp som gör det enklare att byta bredband.

Hur allt började

Allt började 2016 när vi insåg att det inte fanns en bra jämförelsesida för bredband i Sverige. Vi upptäckte, vid närmare analys av bredbandsmarknaden, hur snårigt det var att veta vilket bredband man faktiskt kunde få på sin adress.

Frågor som “finns fiber i huset?” “Vilken leverantör kan man välja?” och “hur mycket kostar bredbandet?” var svåra att besvara.

På reklamskyltar på stan och på TV kunde man se reklam som ”Supersnabbt bredband från 399 kr/månad” från en bredbandsleverantör, men när det väl kom till kritan och man ville beställa, fanns varken leverantören eller priset tillgängligt.

Vi började undersöka vilka internetleverantörer som fanns på marknaden, vilka typer av bredband de levererade och hur priserna skilde sig. Vi kände ganska snabbt att det fanns utrymme för en tjänst som gjorde det möjligt att jämföra bredband och som dessutom kunde hjälpa till att spara tid och pengar.

Bredbandsval.se lanseras

Sommaren 2017, efter många timmar och sena kvällar, lanserades en första betaversion av Bredbandsval.se. Tjänsten gjorde det möjligt att söka på en adress för att se om någon av de då tre största internetleverantörerna (Telia, Bredbandsbolaget och Com Hem) kunde leverera bredband, vilken typ av bredband det var (fiber, koaxial och ADSL) samt vad det kostade.

Ganska snabbt märkte vi att det var fler än vi som tyckte det var svårt att navigera i bredbandsdjungeln. Trafiken till vår tjänst ökade för varje dag som gick och vi valde att lägga till möjligheten att beställa bredband direkt via oss.

Sveriges största jämförelsetjänst för bredband och TV-paket

Idag, sju år senare, är Bredbandsval.se Sveriges största oberoende sajt för jämförelse och beställning av fast bredband, mobilt bredband och bredband med TV-paket.

Bredbandsval.se är, och kommer att förbli, helt kostnadsfri att använda och vi visar alltid samma erbjudanden och priser (eller bättre) som leverantören på din adress.

Bredbandsvals uppdrag

Bredbandsvals uppdrag är att hjälpa dig att hitta det bästa bredbandet för just dig. Vi arbetar för att du som användare i lugn och ro ska kunna göra ett väl underbyggt bredbandsval och på så sätt välja bästa bredbandstjänsten för dig – samtidigt som du sparar tid och pengar.

Eftersom fler och fler tjänster, utöver Internet, levereras via bredband erbjuder vi även möjlighet att beställa TV-paket direkt via oss. Varje månad hjälper vi hundratusentals användare att hitta bättre och billigare bredband och TV-paket och spara en massa pengar.

Hur tjänar Bredbandsval.se pengar?

Att marknadsföra produkter och tjänster kostar alltid pengar, oavsett om det sker via marknadsföring i form av TV-reklam, annonsering på nätet eller med telefonförsäljning eller dörrknackning.

Bredbandsval.se får en liten kommission från leverantören för varje beställning som görs på Bredbandsval.se. Detta är dock ingenting som påverkar dig som kund, då ingen kostnad läggs på din månadskostnad.

Vem står bakom Bredbandsval.se?

Bredbandsval.se ägs och drivs av Bredbandsval i Sverige AB (org.nr: 559034-8990).

Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss når du oss enklast på info@bredbandsval.se

Adress

Bredbandsval i Sverige AB
S:t Johannesgatan 2
211 46 Malmö

Telefon

010-641 08 70