Strömsunds kommunvapen

Bredband i Norråker

Norråker är en postort i Strömsunds kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Norråker. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Norråker.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Norråker. Informationen är baserad på 32 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Norråker under de senaste tolv månaderna (2022-01-29 - 2023-01-28).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Norråker

Tillgången till bredband i Norråker, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Norråker.

Vissa delar av Norråker är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Norråker som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 14% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Stadsnät i Norråker

Om du har bredband via öppet stadsnät i Norråker kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Norråker

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Norråker.

Internetleverantörer i Norråker

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Norråker, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Norråker under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
AllenteFiber14%
BoxerFiber14%
Bredband2Fiber14%
ComviqFiber14%
HalebopFiber14%
Net at OnceFiber14%
OwnitFiber14%
TeliaFiber14%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Norråker på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Norråker

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Norråker. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Norråker på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 14% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Norråker du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Norråker

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Norråker finns gruppavtal på 14%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Norråker är Telia.

Mobilt bredband i Norråker

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Strömsunds kommun

  • Backe
  • Borgafjäll
  • Föllinge
  • Gäddede
  • Hammerdal
  • Hoting
  • Lidsjöberg
  • Rossön
  • Stora Blåsjön
  • Strömsund