Vänersborgs kommunvapen

Bredband i Västra Tunhem

Västra Tunhem är en postort i Vänersborgs kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Västra Tunhem. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Västra Tunhem.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Västra Tunhem. Informationen är baserad på 28 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Västra Tunhem under de senaste tolv månaderna (2023-04-21 - 2024-04-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Västra Tunhem

Tillgången till bredband i Västra Tunhem, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Västra Tunhem.

Stora delar av Västra Tunhem är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Västra Tunhem som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 90% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 84% anslutna till öppen fiber medan 16% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Västra Tunhem

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Västra Tunhem 325 kronor per månad. Detta placerar Västra Tunhem på plats 638 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Västra Tunhem

Om du har bredband via öppet stadsnät i Västra Tunhem kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Västra Tunhem.

NamnTypProcent
Telia - Västra TunhemFiber67%
TEAB - Trollhättan StadsnätFiber33%

Anslut fiber till bostad i Västra Tunhem

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Västra Tunhem kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Vänersborgs kommun.

Bredband via kabel-TV i Västra Tunhem

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Västra Tunhem.

Internetleverantörer i Västra Tunhem

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Västra Tunhem, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Västra Tunhem under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber71%
AllenteFiber67%
BoxerFiber67%
ComviqFiber67%
Tele2Fiber67%
TelenorFiber67%
OwnitFiber62%
NWT MediaFiber57%
HalebopFiber43%
TeliaFiber14%
Net at OnceFiber10%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Västra Tunhem på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Västra Tunhem

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Västra Tunhem. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Västra Tunhem på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 90% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Västra Tunhem du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Västra Tunhem

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Västra Tunhem finns gruppavtal på 57%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Västra Tunhem är Telia.

Mobilt bredband i Västra Tunhem

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Vänersborgs kommun

  • Brålanda
  • Frändefors
  • Vargön
  • Vänersborg
  • Vänersnäs