Kramfors kommunvapen

Bredband i Kramfors

Kramfors är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Kramfors. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Kramfors.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Kramfors. Informationen är baserad på 1 928 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Kramfors under de senaste tolv månaderna (2023-03-01 - 2024-02-29).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Kramfors

Tillgången till bredband i Kramfors, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Kramfors.

Delar av Kramfors är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Kramfors som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 37% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 18% anslutna till öppen fiber medan 82% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Kramfors

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Kramfors 399 kronor per månad. Detta placerar Kramfors på plats 1 621 av 1 678 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Kramfors

Om du har bredband via öppet stadsnät i Kramfors kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Kramfors

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Kramfors.

Internetleverantörer i Kramfors

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Kramfors, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Kramfors under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber28%
VK MediaFiber14%
AllenteFiber<1%
BoxerFiber<1%
ComviqFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Kramfors på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Kramfors?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Kramfors. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Kramfors.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Kramfors de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/10Fiber73%
100/100Fiber9%
10/3Fiber9%
250/100Fiber9%

Av de som beställt bredband i Kramfors väljer 60% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 7% 12 månaders bindningstid och 93% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Kramfors

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Kramfors. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Kramfors på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 28% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Kramfors du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Kramfors

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Kramfors finns gruppavtal på <1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Kramfors är Telia.

Mobilt bredband i Kramfors

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Kramfors på Bredbandsval.se så väljer 79% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Kramfors kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

 • Fiber i Nordingrå Ek för
 • GlobalConnect AB
 • Kramfors Mediateknik AB
 • Tele2 AB
 • Telia Company AB

Andel i Kramfors kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201537,67%
201623,29%
201742,32%
201846,20%
201950,89%
202054,62%
202158,82%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Kramfors kommun

 • Bjärtrå
 • Bollstabruk
 • Docksta
 • Lugnvik
 • Lunde
 • Mjällom
 • Noraström
 • Nordingrå
 • Nyland
 • Sandöverken
 • Skog
 • Ullånger
 • Undrom
 • Väja