Värnamo kommunvapen

Bredband i Rydaholm

Rydaholm är en postort i Värnamo kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Rydaholm. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Rydaholm.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Rydaholm. Informationen är baserad på 253 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Rydaholm under de senaste tolv månaderna (2022-10-05 - 2023-10-04).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Rydaholm

Tillgången till bredband i Rydaholm, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Rydaholm.

Vissa delar av Rydaholm är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Rydaholm som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 4% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Rydaholm

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Rydaholm 421 kronor per månad. Detta placerar Rydaholm på plats 1 625 av 1 683 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Rydaholm

Om du har bredband via öppet stadsnät i Rydaholm kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Rydaholm finns dock även Värnamo Energi, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Rydaholm.

NamnTypProcent
Wexnet - RydaholmFiber100%

Anslut fiber till bostad i Rydaholm

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Rydaholm kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller Värnamo Energi.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Värnamo kommun.

Bredband via kabel-TV i Rydaholm

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Rydaholm.

Internetleverantörer i Rydaholm

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Rydaholm, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Rydaholm under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
BoxerFiber4%
OwnitFiber4%
TelenorFiber4%
TeliaFiber4%
AllenteFiber2%
ComviqFiber1%
Bredband2Fiber1%
HalebopFiber1%
Net at OnceFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Rydaholm på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Rydaholm

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Rydaholm. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Rydaholm på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 4% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Rydaholm du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Rydaholm

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Rydaholm.

Mobilt bredband i Rydaholm

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Rydaholm på Bredbandsval.se så väljer 43% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Värnamo kommun

  • Bor
  • Bredaryd
  • Forsheda
  • Horda
  • Stockaryd
  • Vrigstad
  • Värnamo