Öckerö kommunvapen

Bredband i Källö-Knippla

Källö-Knippla är en postort i Öckerö kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Källö-Knippla. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Källö-Knippla.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Källö-Knippla. Informationen är baserad på 93 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Källö-Knippla under de senaste tolv månaderna (2023-04-16 - 2024-04-15).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Källö-Knippla

Tillgången till bredband i Källö-Knippla, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Källö-Knippla.

Stora delar av Källö-Knippla är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Källö-Knippla som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 95% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Källö-Knippla

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Källö-Knippla 355 kronor per månad. Detta placerar Källö-Knippla på plats 941 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Källö-Knippla

Om du har bredband via öppet stadsnät i Källö-Knippla kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Källö-Knippla.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber88%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber12%

Anslut fiber till bostad i Källö-Knippla

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Källö-Knippla kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Öckerö kommun.

Bredband via kabel-TV i Källö-Knippla

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Källö-Knippla.

Internetleverantörer i Källö-Knippla

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Källö-Knippla, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Källö-Knippla under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
BoxerFiber93%
ComviqFiber93%
AllenteFiber91%
TeliaFiber91%
OwnitFiber89%
TelenorFiber80%
Bredband2Fiber75%
Net at OnceFiber59%
HalebopFiber57%
NWT MediaFiber16%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Källö-Knippla på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Källö-Knippla?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Källö-Knippla. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Källö-Knippla.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Källö-Knippla de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber67%
250/250Fiber33%

Av de som beställt bredband i Källö-Knippla väljer 100% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Gruppavtal för bredband i Källö-Knippla

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Källö-Knippla.

Mobilt bredband i Källö-Knippla

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Öckerö kommun

  • Bohus-Björkö
  • Fotö
  • Grötö
  • Hyppeln
  • Hälsö
  • Hönö
  • Kalvsund
  • Rörö
  • Öckerö