Falköpings kommunvapen

Bredband i Falköping

Falköping är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Falköping. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Falköping.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Falköping. Informationen är baserad på 6 989 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Falköping under de senaste tolv månaderna (2023-04-16 - 2024-04-15).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Falköping

Tillgången till bredband i Falköping, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Falköping.

Stora delar av Falköping är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Falköping som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 82% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 96% anslutna till öppen fiber medan 4% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Falköping

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Falköping 351 kronor per månad. Detta placerar Falköping på plats 868 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Falköping

Om du har bredband via öppet stadsnät i Falköping kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Falköping.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber29%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber27%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber19%
iTUX - FalköpingFiber9%
Telia - FalköpingFiber7%
IP-Only - LägenhetFiber3%
IP-Only - FalköpingFiber3%
Zitius - FalköpingFiber2%
Openbit - FalköpingFiber1%
Telia - Telia Öppen FiberFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Falköping

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Falköping kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Falköpings kommun.

Bredband via kabel-TV i Falköping

Av de adresser vi testat i Falköping under de senaste 12 månaderna har 9% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Falköping

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Falköping, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Falköping under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
OwnitFiber73%
TeliaFiber72%
ComviqFiber71%
BoxerFiber67%
Bredband2Fiber66%
AllenteFiber61%
TelenorFiber54%
Net at OnceFiber48%
HalebopFiber46%
Tele2Fiber, Koax45%
NWT MediaFiber22%
Trygg SurfFiber18%
BredbandssonFiber3%
FolkeFiber3%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Falköping på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Falköping?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Falköping. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Falköping.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Falköping de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber38%
250/250Fiber33%
150/10Koax9%
500/500Fiber8%
300/10Koax4%

Av de som beställt bredband i Falköping väljer 50% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 94% 12 månaders bindningstid och 6% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Falköping

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Falköping. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Falköping på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 87% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Falköping du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Falköping

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Falköping finns gruppavtal på 5%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Falköping är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Falköping

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Falköping på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Falköpings kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

 • Fiber Falbygdens ek för
 • GlobalConnect AB
 • Grolanda Fiber ekonomisk förening
 • GÖTEVE FIBER Ekonomisk förening
 • Jäla Fiber Nät ekonomisk förening
 • Landsbygdsfiber Skövde Ab
 • LuttraFiber Ekonomiskförening
 • Norra Mösseberg V/A Fiber ek. för.
 • Norra Vilske fiber ek. för.
 • Påverås-Marka fibernät ek. för.
 • Skövde kommun
 • Solör Bioenergi Falköping AB
 • Telia Company AB
 • Vallebygdens Energi ekf
 • Åslebygdens bredband ek. för.
 • Öja Vatten ek. för.

Andel i Falköpings kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201548,46%
201661,40%
201768,56%
201872,22%
201976,46%
202078,53%
202179,99%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Falköpings kommun

 • Axvall
 • Blidsberg
 • Broddetorp
 • Floby
 • Gudhem
 • Kinnarp
 • Kättilstorp
 • Slutarp
 • Stenstorp
 • Vartofta
 • Åsarp