Luleå kommunvapen

Bredband i Södra Sunderbyn

Södra Sunderbyn är en postort i Luleå kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Södra Sunderbyn. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Södra Sunderbyn.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Södra Sunderbyn. Informationen är baserad på 443 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Södra Sunderbyn under de senaste tolv månaderna (2023-07-18 - 2024-07-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Södra Sunderbyn

Tillgången till bredband i Södra Sunderbyn, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Södra Sunderbyn.

Stora delar av Södra Sunderbyn är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Södra Sunderbyn som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 92% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 73% anslutna till öppen fiber medan 27% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Södra Sunderbyn

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Södra Sunderbyn 249 kronor per månad. Detta placerar Södra Sunderbyn på plats 430 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Södra Sunderbyn

Om du har bredband via öppet stadsnät i Södra Sunderbyn kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Södra Sunderbyn.

NamnTypProcent
Lunet - LuleåFiber100%

Anslut fiber till bostad i Södra Sunderbyn

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Södra Sunderbyn kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Luleå kommun.

Bredband via kabel-TV i Södra Sunderbyn

Av de adresser vi testat i Södra Sunderbyn under de senaste 12 månaderna har 5% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Södra Sunderbyn

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Södra Sunderbyn, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Södra Sunderbyn under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber91%
Tele2Fiber, Koax72%
BoxerFiber67%
HalebopFiber67%
ComviqFiber60%
TeliaFiber60%
OwnitFiber57%
AllenteFiber54%
TelenorFiber44%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Södra Sunderbyn på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Södra Sunderbyn?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Södra Sunderbyn. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Södra Sunderbyn.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Södra Sunderbyn de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber50%
100/100Fiber25%
1000/1000Fiber8%
250/100Fiber8%
500/500Fiber8%

Av de som beställt bredband i Södra Sunderbyn väljer 33% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Södra Sunderbyn

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Södra Sunderbyn. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Södra Sunderbyn på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 92% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Södra Sunderbyn du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Södra Sunderbyn

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Södra Sunderbyn finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Södra Sunderbyn är Telia.

Mobilt bredband i Södra Sunderbyn

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Luleå kommun

  • Gammelstad
  • Luleå
  • Niemisel
  • Råneå
  • Sjulsmark
  • Vitå