Salems kommunvapen

Bredband i Rönninge

Rönninge är en postort i Salems kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Rönninge. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Rönninge.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Rönninge. Informationen är baserad på 4 017 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Rönninge under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Rönninge

Tillgången till bredband i Rönninge, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Rönninge.

Stora delar av Rönninge är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Rönninge som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 79% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 87% anslutna till öppen fiber medan 13% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Rönninge

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Rönninge 309 kronor per månad. Detta placerar Rönninge på plats 693 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Rönninge

Om du har bredband via öppet stadsnät i Rönninge kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Rönninge.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber42%
Open Infra - RönningeFiber34%
IP-Only - VillaFiber15%
IP-Only - RönningeFiber4%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber3%
iTUX - RönningeFiber2%
Open Universe - RönningeFiber<1%
ViaEuropa - RönningeFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Rönninge

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Rönninge kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Salems kommun.

Bredband via kabel-TV i Rönninge

Av de adresser vi testat i Rönninge under de senaste 12 månaderna har 34% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Rönninge

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Rönninge, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Rönninge under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax72%
TeliaFiber65%
Bredband2Fiber63%
AllenteFiber54%
BoxerFiber54%
OwnitFiber53%
HalebopFiber49%
Net at OnceFiber49%
TelenorDSL, Fiber46%
ComviqFiber46%
FolkeFiber13%
Trygg SurfFiber6%
BredbandssonFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Rönninge på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Rönninge?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Rönninge. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Rönninge.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Rönninge de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber31%
500/500Fiber29%
250/250Fiber27%
100/10Fiber5%
150/10Koax3%

Av de som beställt bredband i Rönninge väljer 59% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Rönninge

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Rönninge. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Rönninge på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 90% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Rönninge du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Rönninge

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Rönninge finns gruppavtal på 15%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Rönninge är Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Rönninge

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Rönninge på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Salems kommun

  • Norsborg