Svalövs kommunvapen

Bredband i Teckomatorp

Teckomatorp är en postort i Svalövs kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Teckomatorp. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Teckomatorp.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Teckomatorp. Informationen är baserad på 871 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Teckomatorp under de senaste tolv månaderna (2022-06-01 - 2023-05-31).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Teckomatorp

Tillgången till bredband i Teckomatorp, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Teckomatorp.

Stora delar av Teckomatorp är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Teckomatorp som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 64% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 94% anslutna till öppen fiber medan 6% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Teckomatorp

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Teckomatorp 307 kronor per månad. Detta placerar Teckomatorp på plats 739 av 1 692 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Teckomatorp

Om du har bredband via öppet stadsnät i Teckomatorp kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Teckomatorp.

NamnTypProcent
Svenska Stadsnät - TeckomatorpFiber59%
Landnet - TeckomatorpFiber15%
IP-Only - VillaFiber11%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber6%
Zitius - TeckomatorpFiber5%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber4%

Anslut fiber till bostad i Teckomatorp

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Teckomatorp kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan.

Bredband via kabel-TV i Teckomatorp

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Teckomatorp.

Internetleverantörer i Teckomatorp

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Teckomatorp, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Teckomatorp under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber60%
BredbandssonFiber52%
TeliaFiber49%
HalebopFiber47%
Net at OnceFiber39%
BoxerFiber8%
ComviqFiber8%
OwnitFiber8%
AllenteFiber7%
TelenorFiber6%
Tele2Fiber4%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Teckomatorp på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Teckomatorp?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Teckomatorp. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Teckomatorp.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Teckomatorp de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber68%
100/100Fiber23%
1000/1000Fiber5%
500/500Fiber5%

Av de som beställt bredband i Teckomatorp väljer 48% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 71% 12 månaders bindningstid och 29% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Teckomatorp

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Teckomatorp. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Teckomatorp på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 64% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Teckomatorp du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Teckomatorp

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Teckomatorp finns gruppavtal på <1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Teckomatorp är Telia.

Mobilt bredband i Teckomatorp

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Teckomatorp på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Svalövs kommun

  • Billeberga
  • Kågeröd
  • Röstånga
  • Svalöv
  • Tågarp