Haninge kommunvapen

Bredband i Årsta Havsbad

Årsta Havsbad är en postort i Haninge kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Årsta Havsbad. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Årsta Havsbad.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Årsta Havsbad. Informationen är baserad på 382 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Årsta Havsbad under de senaste tolv månaderna (2023-07-18 - 2024-07-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Årsta Havsbad

Tillgången till bredband i Årsta Havsbad, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Årsta Havsbad.

Stora delar av Årsta Havsbad är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Årsta Havsbad som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 89% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 99% anslutna till öppen fiber medan 1% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Årsta Havsbad

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Årsta Havsbad 273 kronor per månad. Detta placerar Årsta Havsbad på plats 686 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Årsta Havsbad

Om du har bredband via öppet stadsnät i Årsta Havsbad kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Årsta Havsbad.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber100%

Anslut fiber till bostad i Årsta Havsbad

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Årsta Havsbad kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Haninge kommun.

Bredband via kabel-TV i Årsta Havsbad

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Årsta Havsbad.

Internetleverantörer i Årsta Havsbad

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Årsta Havsbad, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Årsta Havsbad under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber83%
OwnitFiber81%
BoxerFiber80%
AllenteFiber79%
TelenorFiber78%
Bredband2Fiber74%
Net at OnceFiber72%
ComviqFiber67%
HalebopFiber52%
Tele2Fiber38%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Årsta Havsbad på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Årsta Havsbad?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Årsta Havsbad. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Årsta Havsbad.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Årsta Havsbad de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber65%
100/100Fiber35%

Av de som beställt bredband i Årsta Havsbad väljer 50% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Årsta Havsbad

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Årsta Havsbad. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Årsta Havsbad på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 88% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Årsta Havsbad du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Årsta Havsbad

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Årsta Havsbad.

Mobilt bredband i Årsta Havsbad

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Årsta Havsbad på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Haninge kommun

 • Brandbergen
 • Dalarö
 • Gränö
 • Grödinge
 • Gålö
 • Handen
 • Haninge
 • Jordbro
 • Muskö
 • Norrby
 • Ornö
 • Söderby
 • Tungelsta
 • Utö
 • Vega
 • Vendelsö
 • Västerhaninge
 • Österhaninge