Söderköpings kommunvapen

Bredband i Östra Ryd

Östra Ryd är en postort i Söderköpings kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Östra Ryd. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Östra Ryd.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Östra Ryd. Informationen är baserad på 270 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Östra Ryd under de senaste tolv månaderna (2023-07-18 - 2024-07-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Östra Ryd

Tillgången till bredband i Östra Ryd, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Östra Ryd.

Stora delar av Östra Ryd är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Östra Ryd som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 96% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 96% anslutna till öppen fiber medan 4% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Östra Ryd

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Östra Ryd 376 kronor per månad. Detta placerar Östra Ryd på plats 1 480 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Östra Ryd

Om du har bredband via öppet stadsnät i Östra Ryd kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Östra Ryd.

NamnTypProcent
IP-Only - VillaFiber87%
IP-Only - Östra RydFiber7%
Telia - Östra RydFiber4%
IP-Only - LägenhetFiber2%

Anslut fiber till bostad i Östra Ryd

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Östra Ryd kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Söderköpings kommun.

Bredband via kabel-TV i Östra Ryd

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Östra Ryd.

Internetleverantörer i Östra Ryd

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Östra Ryd, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Östra Ryd under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber91%
TeliaFiber76%
OwnitFiber74%
Tele2Fiber73%
HalebopFiber72%
BoxerFiber70%
AllenteFiber64%
ComviqFiber61%
FolkeFiber61%
Net at OnceFiber52%
Trygg SurfFiber46%
TelenorFiber37%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Östra Ryd på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Östra Ryd?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Östra Ryd. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Östra Ryd.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Östra Ryd de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber100%

Av de som beställt bredband i Östra Ryd väljer 100% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 0% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Östra Ryd

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Östra Ryd. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Östra Ryd på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 94% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Östra Ryd du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Östra Ryd

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Östra Ryd.

Mobilt bredband i Östra Ryd

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Söderköpings kommun

  • Gusum
  • Norsholm
  • Sankt Anna
  • Söderköping
  • Vikbolandet