Tierps kommunvapen

Bredband i Strömsbergs Bruk

Strömsbergs Bruk är en postort i Tierps kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Strömsbergs Bruk. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Strömsbergs Bruk.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Strömsbergs Bruk. Informationen är baserad på 64 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Strömsbergs Bruk under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Strömsbergs Bruk

Tillgången till bredband i Strömsbergs Bruk, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Strömsbergs Bruk.

Stora delar av Strömsbergs Bruk är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Strömsbergs Bruk som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 68% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Strömsbergs Bruk

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Strömsbergs Bruk 386 kronor per månad. Detta placerar Strömsbergs Bruk på plats 1 613 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Strömsbergs Bruk

Om du har bredband via öppet stadsnät i Strömsbergs Bruk kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Strömsbergs Bruk finns dock även LidNet, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Strömsbergs Bruk.

NamnTypProcent
Open Infra - Strömsbergs BrukFiber100%

Anslut fiber till bostad i Strömsbergs Bruk

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Strömsbergs Bruk kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller LidNet.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Tierps kommun.

Bredband via kabel-TV i Strömsbergs Bruk

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Strömsbergs Bruk.

Internetleverantörer i Strömsbergs Bruk

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Strömsbergs Bruk, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Strömsbergs Bruk under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
HalebopFiber68%
TeliaFiber68%
Net at OnceFiber43%
Bredband2Fiber39%
AllenteFiber29%
BoxerFiber29%
OwnitFiber29%
Tele2Fiber29%
ComviqFiber11%
TelenorFiber4%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Strömsbergs Bruk på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Strömsbergs Bruk

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Strömsbergs Bruk. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Strömsbergs Bruk på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 68% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Strömsbergs Bruk du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Strömsbergs Bruk

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Strömsbergs Bruk.

Mobilt bredband i Strömsbergs Bruk

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Tierps kommun

  • Björklinge
  • Hållnäs
  • Karlholmsbruk
  • Lövstabruk
  • Månkarbo
  • Skärplinge
  • Söderfors
  • Tierp
  • Tobo
  • Örbyhus