Piteå kommunvapen

Bredband i Roknäs

Roknäs är en postort i Piteå kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Roknäs. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Roknäs.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Roknäs. Informationen är baserad på 253 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Roknäs under de senaste tolv månaderna (2022-05-31 - 2023-05-30).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Roknäs

Tillgången till bredband i Roknäs, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Roknäs.

Delar av Roknäs är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Roknäs som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 45% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Roknäs

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Roknäs 253 kronor per månad. Detta placerar Roknäs på plats 252 av 1 692 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Roknäs

Om du har bredband via öppet stadsnät i Roknäs kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Roknäs

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Roknäs.

Internetleverantörer i Roknäs

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Roknäs, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Roknäs under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber45%
BoxerFiber45%
HalebopFiber42%
TelenorFiber39%
OwnitFiber36%
AllenteFiber8%
FolkeFiber6%
Bredband2Fiber3%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Roknäs på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Roknäs?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Roknäs. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Roknäs.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Roknäs de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber50%
1000/1000Fiber25%
100/100Fiber25%

Av de som beställt bredband i Roknäs väljer 50% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Roknäs

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Roknäs. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Roknäs på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 45% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Roknäs du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Roknäs

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Roknäs.

Mobilt bredband i Roknäs

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Roknäs på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Piteå kommun

 • Altersbruk
 • Arnemark
 • Blåsmark
 • Hemmingsmark
 • Hortlax
 • Jävrebyn
 • Koler
 • Lillpite
 • Långträsk
 • Norrfjärden
 • Piteå
 • Rosvik
 • Sikfors
 • Sjulsmark
 • Storsund
 • Svensbyn
 • Öjebyn