Färgelanda kommunvapen

Bredband i Stigen

Stigen är en postort i Färgelanda kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Stigen. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Stigen.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Stigen. Informationen är baserad på 190 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Stigen under de senaste tolv månaderna (2023-06-16 - 2024-06-15).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Stigen

Tillgången till bredband i Stigen, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Stigen.

Delar av Stigen är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Stigen som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 43% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 64% anslutna till öppen fiber medan 36% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Stigen

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Stigen 395 kronor per månad. Detta placerar Stigen på plats 1 645 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Stigen

Om du har bredband via öppet stadsnät i Stigen kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Stigen.

NamnTypProcent
Telia - StigenFiber67%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber22%
Zitius - StigenFiber11%

Anslut fiber till bostad i Stigen

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Stigen kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Färgelanda kommun.

Bredband via kabel-TV i Stigen

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Stigen.

Internetleverantörer i Stigen

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Stigen, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Stigen under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
AllenteFiber28%
TelenorFiber26%
Bredband2Fiber24%
ComviqFiber24%
HalebopFiber24%
OwnitFiber24%
TeliaFiber24%
BoxerFiber22%
Tele2Fiber22%
Net at OnceFiber14%
NWT MediaFiber7%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Stigen på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Stigen?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Stigen. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Stigen.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Stigen de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber67%
100/100Fiber33%

Av de som beställt bredband i Stigen väljer 33% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Stigen

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Stigen. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Stigen på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 28% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Stigen du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Stigen

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Stigen finns gruppavtal på 16%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Stigen är Telia.

Mobilt bredband i Stigen

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Färgelanda kommun

  • Bäckefors
  • Färgelanda
  • Högsäter
  • Ödeborg