Gotlands kommunvapen

Bredband i Gotlands Tofta

Gotlands Tofta är en postort i Gotlands kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Gotlands Tofta. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Gotlands Tofta.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Gotlands Tofta. Informationen är baserad på 198 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Gotlands Tofta under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Gotlands Tofta

Tillgången till bredband i Gotlands Tofta, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Gotlands Tofta.

Delar av Gotlands Tofta är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Gotlands Tofta som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 37% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 0% anslutna till öppen fiber medan 100% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Gotlands Tofta

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Gotlands Tofta 381 kronor per månad. Detta placerar Gotlands Tofta på plats 1 590 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Gotlands Tofta

Om du har bredband via öppet stadsnät i Gotlands Tofta kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Gotlands Tofta

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Gotlands Tofta.

Internetleverantörer i Gotlands Tofta

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Gotlands Tofta, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Gotlands Tofta under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TelenorFiber32%
TeliaFiber5%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Gotlands Tofta på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Gotlands Tofta

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Gotlands Tofta. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Gotlands Tofta på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 37% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Gotlands Tofta du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Gotlands Tofta

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Gotlands Tofta finns gruppavtal på 45%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Gotlands Tofta är Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Gotlands Tofta

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Gotlands kommun

 • Burgsvik
 • Dalhem
 • Fårö
 • Fårösund
 • Havdhem
 • Hemse
 • Katthammarsvik
 • Klintehamn
 • Ljugarn
 • Lärbro
 • Romakloster
 • Slite
 • Stånga
 • Tingstäde
 • Visby