Katrineholms kommunvapen

Bredband i Katrineholm

Katrineholm är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Katrineholm. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Katrineholm.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Katrineholm. Informationen är baserad på 6 955 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Katrineholm under de senaste tolv månaderna (2022-06-06 - 2023-06-05).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Katrineholm

Tillgången till bredband i Katrineholm, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Katrineholm.

Stora delar av Katrineholm är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Katrineholm som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 84% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 83% anslutna till öppen fiber medan 17% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Katrineholm

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Katrineholm 289 kronor per månad. Detta placerar Katrineholm på plats 527 av 1 693 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Katrineholm

Om du har bredband via öppet stadsnät i Katrineholm kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Katrineholm.

NamnTypProcent
Utsikt - KatrineholmFiber79%
IP-Only - VillaFiber13%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber6%
IP-Only - KatrineholmFiber1%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber1%
iTUX - KatrineholmFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Katrineholm

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Katrineholm kan du kontakta någon av stadsnäten i tabellen ovan.

Bredband via kabel-TV i Katrineholm

Av de adresser vi testat i Katrineholm under de senaste 12 månaderna har 11% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Katrineholm

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Katrineholm, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Katrineholm under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber69%
Bredband2Fiber67%
Tele2Fiber, Koax64%
ComviqFiber64%
BoxerFiber62%
HalebopFiber61%
TelenorFiber61%
OwnitFiber59%
Net at OnceFiber47%
AllenteFiber42%
BredbandssonFiber16%
BitcomKoax4%
InternetbolagetFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Katrineholm på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Katrineholm?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Katrineholm. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Katrineholm.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Katrineholm de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber26%
100/10Fiber22%
100/100Fiber21%
500/500Fiber8%
1000/1000Fiber6%

Av de som beställt bredband i Katrineholm väljer 62% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 92% 12 månaders bindningstid och 8% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Katrineholm

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Katrineholm. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Katrineholm på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 84% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Katrineholm du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Katrineholm

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Katrineholm finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Katrineholm är Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Katrineholm

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Katrineholm på Bredbandsval.se så väljer 91% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andel i Katrineholms kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201560,80%
201665,01%
201770,40%
201887,05%
201990,32%
202092,36%
202193,44%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Katrineholms kommun

  • Björkvik
  • Hälleforsnäs
  • Julita
  • Sköldinge
  • Stavsjö
  • Valla