Säffle kommunvapen

Bredband i Säffle

Säffle är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Säffle. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Säffle.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Säffle. Informationen är baserad på 3 917 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Säffle under de senaste tolv månaderna (2023-06-24 - 2024-06-23).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Säffle

Tillgången till bredband i Säffle, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Säffle.

Stora delar av Säffle är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Säffle som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 78% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 93% anslutna till öppen fiber medan 7% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Säffle

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Säffle 375 kronor per månad. Detta placerar Säffle på plats 1 501 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Säffle

Om du har bredband via öppet stadsnät i Säffle kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Säffle.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber52%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber42%
IP-Only - VillaFiber5%
IP-Only - SäffleFiber1%

Anslut fiber till bostad i Säffle

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Säffle kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Säffle kommun.

Bredband via kabel-TV i Säffle

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Säffle.

Internetleverantörer i Säffle

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Säffle, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Säffle under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber72%
Bredband2Fiber68%
OwnitFiber68%
BoxerFiber66%
AllenteFiber65%
TelenorFiber61%
ComviqFiber55%
Net at OnceFiber46%
HalebopFiber32%
Tele2Fiber22%
NWT MediaFiber10%
Trygg SurfFiber3%
BredbandssonFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Säffle på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Säffle?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Säffle. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Säffle.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Säffle de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber61%
250/250Fiber28%
500/500Fiber5%
10/10Fiber4%
1000/1000Fiber1%

Av de som beställt bredband i Säffle väljer 63% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 82% 12 månaders bindningstid och 18% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Säffle

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Säffle. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Säffle på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 76% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Säffle du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Säffle

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Säffle finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Säffle är Telia.

Mobilt bredband i Säffle

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Säffle på Bredbandsval.se så väljer 95% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Säffle kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • GlobalConnect AB
  • Svanskogs fibernätsförening
  • Säffle Kommunikation AB
  • Tele2 AB
  • Telia Company AB

Andel i Säffle kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201554,37%
201658,31%
201770,34%
201873,01%
201974,32%
202075,57%
202177,07%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Säffle kommun

  • Långserud
  • Svanskog
  • Värmlands Nysäter