Mölndals kommunvapen

Bredband i Mölndal

Mölndal är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Mölndal. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Mölndal.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Mölndal. Informationen är baserad på 14 045 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Mölndal under de senaste tolv månaderna (2023-07-24 - 2024-07-23).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Mölndal

Tillgången till bredband i Mölndal, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Mölndal.

Stora delar av Mölndal är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Mölndal som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 82% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 84% anslutna till öppen fiber medan 16% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Mölndal

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Mölndal 256 kronor per månad. Detta placerar Mölndal på plats 511 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Mölndal

Om du har bredband via öppet stadsnät i Mölndal kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Mölndal.

NamnTypProcent
Telia - MölndalFiber39%
IP-Only - VillaFiber19%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber13%
iTUX - MölndalFiber8%
Svenska Stadsnät - MölndalFiber7%
IP-Only - LägenhetFiber4%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber4%
Open Infra - MölndalFiber2%
Zitius - MölndalFiber2%
IP-Only - MölndalFiber2%
ViaEuropa - MölndalFiber1%
Telia - Telia Öppen FiberFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Mölndal

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Mölndal kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Mölndals kommun.

Bredband via kabel-TV i Mölndal

Av de adresser vi testat i Mölndal under de senaste 12 månaderna har 21% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Mölndal

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Mölndal, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Mölndal under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax74%
Bredband2Fiber66%
TelenorDSL, Fiber64%
TeliaFiber61%
BoxerFiber59%
OwnitFiber52%
HalebopFiber50%
Net at OnceFiber45%
AllenteFiber41%
ComviqFiber40%
NWT MediaFiber12%
Trygg SurfFiber7%
FolkeFiber4%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Mölndal på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Mölndal?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Mölndal. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Mölndal.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Mölndal de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber49%
100/100Fiber31%
500/500Fiber9%
1000/1000Fiber6%
10/10Fiber2%

Av de som beställt bredband i Mölndal väljer 56% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 92% 12 månaders bindningstid och 8% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Mölndal

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Mölndal. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Mölndal på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 89% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Mölndal du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Mölndal

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Mölndal finns gruppavtal på 10%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Mölndal är Ownit, Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Mölndal

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Mölndal på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Mölndals kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • GlobalConnect AB
  • Göteborg Energi GothNet AB
  • Kungsbacka Bredbandsnät
  • Open Infra Core AB
  • Tele2 AB
  • Telia Company AB

Andel i Mölndals kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201565,35%
201675,80%
201779,24%
201886,24%
201987,99%
202088,71%
202187,98%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.

Andra postorter i Mölndals kommun

  • Billdal
  • Kållered
  • Lindome
  • Mölnlycke