Melleruds kommunvapen

Bredband i Dals Rostock

Dals Rostock är en postort i Melleruds kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Dals Rostock. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Dals Rostock.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Dals Rostock. Informationen är baserad på 199 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Dals Rostock under de senaste tolv månaderna (2023-05-21 - 2024-05-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Dals Rostock

Tillgången till bredband i Dals Rostock, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Dals Rostock.

Delar av Dals Rostock är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Dals Rostock som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 59% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 86% anslutna till öppen fiber medan 14% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Dals Rostock

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Dals Rostock 384 kronor per månad. Detta placerar Dals Rostock på plats 1 603 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Dals Rostock

Om du har bredband via öppet stadsnät i Dals Rostock kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Dals Rostock.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber97%
Telia - Dals RostockFiber3%

Anslut fiber till bostad i Dals Rostock

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Dals Rostock kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Melleruds kommun.

Bredband via kabel-TV i Dals Rostock

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Dals Rostock.

Internetleverantörer i Dals Rostock

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Dals Rostock, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Dals Rostock under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber54%
AllenteFiber49%
BoxerFiber49%
HalebopFiber49%
TelenorFiber49%
Bredband2Fiber48%
OwnitFiber48%
ComviqFiber45%
Net at OnceFiber37%
Tele2Fiber4%
NWT MediaFiber2%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Dals Rostock på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Dals Rostock?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Dals Rostock. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Dals Rostock.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Dals Rostock de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber89%
100/100Fiber11%

Av de som beställt bredband i Dals Rostock väljer 56% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Dals Rostock

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Dals Rostock. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Dals Rostock på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 59% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Dals Rostock du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Dals Rostock

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Dals Rostock finns gruppavtal på 2%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Dals Rostock är Telia.

Mobilt bredband i Dals Rostock

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Melleruds kommun

  • Dalskog
  • Håverud
  • Köpmannebro
  • Mellerud
  • Åsensbruk