Malung-Sälens kommunvapen

Bredband i Malung

Malung är en postort i Malung-Sälens kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Malung. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Malung.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Malung. Informationen är baserad på 1 069 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Malung under de senaste tolv månaderna (2023-05-21 - 2024-05-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Malung

Tillgången till bredband i Malung, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Malung.

Stora delar av Malung är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Malung som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 81% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 87% anslutna till öppen fiber medan 13% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Malung

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Malung 240 kronor per månad. Detta placerar Malung på plats 172 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Malung

Om du har bredband via öppet stadsnät i Malung kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Malung.

NamnTypProcent
Kurbit - MalungFiber89%
Open Universe - MalungFiber9%
IP-Only - VillaFiber3%

Anslut fiber till bostad i Malung

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Malung kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Malung-Sälens kommun.

Bredband via kabel-TV i Malung

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Malung.

Internetleverantörer i Malung

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Malung, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Malung under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber78%
Tele2Fiber63%
TeliaFiber62%
BoxerFiber62%
HalebopFiber62%
OwnitFiber61%
AllenteFiber59%
TelenorFiber59%
ComviqFiber56%
DaladatorerFiber51%
Net at OnceFiber8%
Trygg SurfFiber6%
NWT MediaFiber4%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Malung på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Malung?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Malung. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Malung.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Malung de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/10Fiber38%
100/100Fiber34%
250/100Fiber16%
250/250Fiber5%
500/500Fiber5%

Av de som beställt bredband i Malung väljer 74% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 50% 12 månaders bindningstid och 50% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Malung

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Malung. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Malung på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 81% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Malung du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Malung

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Malung finns gruppavtal på <1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Malung är Telia.

Mobilt bredband i Malung

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Malung på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Malung-Sälens kommun

  • Lima
  • Malungsfors
  • Rörbäcksnäs
  • Sälen
  • Särna
  • Sörsjön
  • Transtrand
  • Äppelbo
  • Öje