Sigtuna kommunvapen

Bredband i Arlandastad

Arlandastad är en postort i Sigtuna kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Arlandastad. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Arlandastad.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Arlandastad. Informationen är baserad på 51 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Arlandastad under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Arlandastad

Tillgången till bredband i Arlandastad, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Arlandastad.

Delar av Arlandastad är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Arlandastad som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 25% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 75% anslutna till öppen fiber medan 25% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Arlandastad

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Arlandastad 310 kronor per månad. Detta placerar Arlandastad på plats 1 164 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Arlandastad

Om du har bredband via öppet stadsnät i Arlandastad kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Arlandastad.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber75%
IP-Only - LägenhetFiber25%

Anslut fiber till bostad i Arlandastad

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Arlandastad kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Sigtuna kommun.

Bredband via kabel-TV i Arlandastad

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Arlandastad.

Internetleverantörer i Arlandastad

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Arlandastad, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Arlandastad under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
HalebopFiber22%
Bredband2Fiber16%
AllenteFiber13%
Net at OnceFiber13%
TelenorFiber13%
TeliaFiber13%
OwnitFiber9%
BoxerFiber3%
ComviqFiber3%
Trygg SurfFiber3%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Arlandastad på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Arlandastad

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Arlandastad. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Arlandastad på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 25% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Arlandastad du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Arlandastad

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Arlandastad.

Mobilt bredband i Arlandastad

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Sigtuna kommun

  • Märsta
  • Rosersberg
  • Sigtuna
  • Steningehöjden
  • Stockholm-Arlanda