Upplands Väsby kommunvapen

Bredband i Upplands Väsby

Upplands Väsby är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Upplands Väsby. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Upplands Väsby.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Upplands Väsby. Informationen är baserad på 13 462 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Upplands Väsby under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Upplands Väsby

Tillgången till bredband i Upplands Väsby, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Upplands Väsby.

Stora delar av Upplands Väsby är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Upplands Väsby som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 80% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 85% anslutna till öppen fiber medan 15% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Upplands Väsby

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Upplands Väsby 290 kronor per månad. Detta placerar Upplands Väsby på plats 550 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Upplands Väsby

Om du har bredband via öppet stadsnät i Upplands Väsby kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Upplands Väsby.

NamnTypProcent
Open Infra - Upplands VäsbyFiber60%
IP-Only - Upplands VäsbyFiber21%
iTUX - Upplands VäsbyFiber6%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber5%
Open Universe - Upplands VäsbyFiber3%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber3%
Telia - Upplands VäsbyFiber2%
Zitius - Upplands VäsbyFiber<1%
IP-Only - VillaFiber<1%
IP-Only - LägenhetFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Upplands Väsby

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Upplands Väsby kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Upplands Väsby kommun.

Bredband via kabel-TV i Upplands Väsby

Av de adresser vi testat i Upplands Väsby under de senaste 12 månaderna har 43% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Upplands Väsby

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Upplands Väsby, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Upplands Väsby under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax103%
Bredband2Fiber67%
TeliaFiber67%
AllenteFiber63%
HalebopFiber62%
OwnitFiber62%
BoxerFiber59%
ComviqFiber54%
TelenorFiber54%
Net at OnceFiber53%
FolkeFiber13%
Trygg SurfFiber6%
BredbandssonFiber<1%
NWT MediaFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Upplands Väsby på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Upplands Väsby?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Upplands Väsby. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Upplands Väsby.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Upplands Väsby de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber26%
100/100Fiber25%
500/500Fiber18%
100/10Fiber9%
1000/1000Fiber8%

Av de som beställt bredband i Upplands Väsby väljer 63% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 99% 12 månaders bindningstid och 1% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Upplands Väsby

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Upplands Väsby. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Upplands Väsby på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 88% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Upplands Väsby du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Upplands Väsby

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Upplands Väsby finns gruppavtal på 12%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Upplands Väsby är Ownit, Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Upplands Väsby

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Upplands Väsby på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Upplands Väsby kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • AB Stokab
  • GlobalConnect AB
  • Open Infra Core AB
  • Skånelafiber ekonominsk förening
  • Sollentuna Energi & Miljö AB
  • Tele2 AB
  • Telia Company AB

Andel i Upplands Väsby kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201576,61%
201679,32%
201779,04%
201883,61%
201985,82%
202087,51%
202188,72%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.