Örebro kommunvapen

Bredband i Stora Mellösa

Stora Mellösa är en postort i Örebro kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Stora Mellösa. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Stora Mellösa.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Stora Mellösa. Informationen är baserad på 701 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Stora Mellösa under de senaste tolv månaderna (2023-03-01 - 2024-02-29).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Stora Mellösa

Tillgången till bredband i Stora Mellösa, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Stora Mellösa.

Stora delar av Stora Mellösa är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Stora Mellösa som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 83% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Stora Mellösa

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Stora Mellösa 304 kronor per månad. Detta placerar Stora Mellösa på plats 509 av 1 678 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Stora Mellösa

Om du har bredband via öppet stadsnät i Stora Mellösa kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Stora Mellösa.

NamnTypProcent
IP-Only - Stora MellösaFiber44%
Open Universe - Stora MellösaFiber23%
Open Infra - Stora MellösaFiber20%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber7%
IP-Only - VillaFiber5%

Anslut fiber till bostad i Stora Mellösa

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Stora Mellösa kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Örebro kommun.

Bredband via kabel-TV i Stora Mellösa

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Stora Mellösa.

Internetleverantörer i Stora Mellösa

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Stora Mellösa, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Stora Mellösa under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber75%
HalebopFiber69%
ComviqFiber68%
Bredband2Fiber66%
Tele2Fiber61%
AllenteFiber58%
BoxerFiber56%
OwnitFiber55%
TelenorFiber51%
NWT MediaFiber46%
Net at OnceFiber45%
Trygg SurfFiber28%
FolkeFiber16%
BredbandssonFiber6%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Stora Mellösa på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Stora Mellösa?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Stora Mellösa. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Stora Mellösa.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Stora Mellösa de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/10Fiber55%
100/100Fiber27%
250/250Fiber9%
500/500Fiber9%

Av de som beställt bredband i Stora Mellösa väljer 75% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 67% 12 månaders bindningstid och 33% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Stora Mellösa

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Stora Mellösa. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Stora Mellösa på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 83% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Stora Mellösa du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Stora Mellösa

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Stora Mellösa.

Mobilt bredband i Stora Mellösa

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Stora Mellösa på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Örebro kommun

 • Brevens Bruk
 • Dyltabruk
 • Ervalla
 • Frövi
 • Garphyttan
 • Glanshammar
 • Kilsmo
 • Lillkyrka
 • Odensbacken
 • Vintrosa
 • Örebro