Göteborgs kommunvapen

Bredband i Hisings Kärra

Hisings Kärra är en postort i Göteborgs kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Hisings Kärra. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Hisings Kärra.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Hisings Kärra. Informationen är baserad på 2 061 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Hisings Kärra under de senaste tolv månaderna (2023-06-18 - 2024-06-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Hisings Kärra

Tillgången till bredband i Hisings Kärra, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Hisings Kärra.

Stora delar av Hisings Kärra är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Hisings Kärra som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 66% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 81% anslutna till öppen fiber medan 19% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Hisings Kärra

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Hisings Kärra 290 kronor per månad. Detta placerar Hisings Kärra på plats 658 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Hisings Kärra

Om du har bredband via öppet stadsnät i Hisings Kärra kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Hisings Kärra.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber31%
Open Infra - Hisings KärraFiber30%
iTUX - Hisings KärraFiber21%
IP-Only - VillaFiber13%
Seths Open Network - Seths FiberFiber2%
IP-Only - LägenhetFiber1%
Open Universe - Hisings KärraFiber1%
IP-Only - Hisings KärraFiber1%
Seths Open Network - Seths CoaxKoax<1%

Anslut fiber till bostad i Hisings Kärra

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Hisings Kärra kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Göteborgs kommun.

Bredband via kabel-TV i Hisings Kärra

Av de adresser vi testat i Hisings Kärra under de senaste 12 månaderna har 50% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Hisings Kärra

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Hisings Kärra, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Hisings Kärra under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber, Koax87%
TeliaFiber60%
Bredband2Fiber53%
AllenteFiber48%
BoxerFiber48%
HalebopFiber46%
OwnitFiber44%
Net at OnceFiber44%
TelenorFiber43%
ComviqFiber41%
Trygg SurfFiber8%
FolkeFiber4%
BitcomFiber, Koax2%
BredbandssonFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Hisings Kärra på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Hisings Kärra?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Hisings Kärra. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Hisings Kärra.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Hisings Kärra de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber56%
500/500Fiber22%
100/100Fiber7%
1000/1000Fiber4%
100/10Koax4%

Av de som beställt bredband i Hisings Kärra väljer 44% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Hisings Kärra

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Hisings Kärra. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Hisings Kärra på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 92% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Hisings Kärra du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Hisings Kärra

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Hisings Kärra finns gruppavtal på 14%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Hisings Kärra är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Hisings Kärra

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Göteborgs kommun

 • Agnesberg
 • Angered
 • Askim
 • Asperö
 • Billdal
 • Brännö
 • Donsö
 • Gunnilse
 • Göteborg
 • Hisings Backa
 • Hovås
 • Köpstadsö
 • Olofstorp
 • Styrsö
 • Säve
 • Torslanda
 • Vrångö
 • Västra Frölunda