Karlshamns kommunvapen

Bredband i Mörrum

Mörrum är en postort i Karlshamns kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Mörrum. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Mörrum.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Mörrum. Informationen är baserad på 1 509 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Mörrum under de senaste tolv månaderna (2023-05-21 - 2024-05-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Mörrum

Tillgången till bredband i Mörrum, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Mörrum.

Stora delar av Mörrum är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Mörrum som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 81% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 97% anslutna till öppen fiber medan 3% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Mörrum

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Mörrum 285 kronor per månad. Detta placerar Mörrum på plats 481 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Mörrum

Om du har bredband via öppet stadsnät i Mörrum kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Mörrum finns dock även Olofströms Kabel TV, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Mörrum.

NamnTypProcent
Affärsverken - MörrumFiber87%
Open Universe - MörrumFiber6%
Telia - MörrumFiber5%
IP-Only - VillaFiber1%
Zitius - MörrumFiber1%
IP-Only - MörrumFiber<1%
Telia - Telia Öppen FiberFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Mörrum

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Mörrum kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller Olofströms Kabel TV.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Karlshamns kommun.

Bredband via kabel-TV i Mörrum

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Mörrum.

Internetleverantörer i Mörrum

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Mörrum, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Mörrum under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber74%
HalebopFiber71%
TeliaFiber70%
OwnitFiber69%
TelenorFiber66%
AllenteFiber66%
Tele2Fiber48%
BoxerFiber45%
ComviqFiber42%
Net at OnceFiber6%
Trygg SurfFiber1%
FolkeFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Mörrum på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Mörrum?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Mörrum. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Mörrum.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Mörrum de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber48%
250/250Fiber22%
1000/1000Fiber14%
500/500Fiber10%
250/100Fiber4%

Av de som beställt bredband i Mörrum väljer 77% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 62% 12 månaders bindningstid och 38% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Mörrum

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Mörrum. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 10000 Mbit/s, dvs ≈ 10 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Mörrum på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 81% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Mörrum du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Mörrum

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Mörrum.

Mobilt bredband i Mörrum

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Mörrum på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Karlshamns kommun

  • Asarum
  • Karlshamn
  • Kyrkhult
  • Svängsta
  • Trensum