Stockholms kommunvapen

Bredband i Enskede Gård

Enskede Gård är en postort i Stockholms kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Enskede Gård. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Enskede Gård.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Enskede Gård. Informationen är baserad på 643 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Enskede Gård under de senaste tolv månaderna (2023-05-26 - 2024-05-25).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Enskede Gård

Tillgången till bredband i Enskede Gård, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Enskede Gård.

Stora delar av Enskede Gård är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Enskede Gård som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 93% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 91% anslutna till öppen fiber medan 9% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Enskede Gård

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Enskede Gård 315 kronor per månad. Detta placerar Enskede Gård på plats 745 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Enskede Gård

Om du har bredband via öppet stadsnät i Enskede Gård kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Enskede Gård.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber47%
Telia - Enskede GårdFiber43%
Zitius - Enskede GårdFiber7%
IP-Only - LägenhetFiber2%
IP-Only - Enskede GårdFiber1%
Telia - Telia Öppen FiberFiber1%

Anslut fiber till bostad i Enskede Gård

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Enskede Gård kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Stockholms kommun.

Bredband via kabel-TV i Enskede Gård

Av de adresser vi testat i Enskede Gård under de senaste 12 månaderna har 34% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Enskede Gård

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Enskede Gård, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Enskede Gård under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber83%
TelenorFiber82%
Tele2Fiber, Koax74%
TeliaFiber64%
OwnitFiber64%
BoxerFiber62%
AllenteFiber61%
HalebopFiber55%
Net at OnceFiber53%
ComviqFiber53%
FolkeFiber13%
GlecomFiber1%
Trygg SurfFiber1%
NWT MediaFiber1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Enskede Gård på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Enskede Gård?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Enskede Gård. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Enskede Gård.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Enskede Gård de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber47%
1000/1000Fiber27%
250/250Fiber27%

Av de som beställt bredband i Enskede Gård väljer 88% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Enskede Gård

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Enskede Gård. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Fiber och Koax. Av sökningarna i Enskede Gård på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 94% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Enskede Gård du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Enskede Gård

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Enskede Gård finns gruppavtal på 8%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Enskede Gård är Tele2 och Telenor.

Mobilt bredband i Enskede Gård

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Enskede Gård på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Stockholms kommun

 • Bagarmossen
 • Bandhagen
 • Bromma
 • Enskede
 • Enskededalen
 • Farsta
 • Hägersten
 • Hässelby
 • Johanneshov
 • Kista
 • Skarpnäck
 • Skärholmen
 • Sköndal
 • Spånga
 • Stockholm
 • Vällingby
 • Årsta
 • Älvsjö