Tjörns kommunvapen

Bredband i Hjälteby

Hjälteby är en postort i Tjörns kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Hjälteby. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Hjälteby.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Hjälteby. Informationen är baserad på 101 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Hjälteby under de senaste tolv månaderna (2023-06-16 - 2024-06-15).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Hjälteby

Tillgången till bredband i Hjälteby, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Hjälteby.

Stora delar av Hjälteby är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Hjälteby som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 74% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 95% anslutna till öppen fiber medan 5% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Hjälteby

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Hjälteby 336 kronor per månad. Detta placerar Hjälteby på plats 1 227 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Hjälteby

Om du har bredband via öppet stadsnät i Hjälteby kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Hjälteby.

NamnTypProcent
Telia - HjältebyFiber57%
Zitius - HjältebyFiber38%
Telia - Telia Öppen FiberFiber5%

Anslut fiber till bostad i Hjälteby

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Hjälteby kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Tjörns kommun.

Bredband via kabel-TV i Hjälteby

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Hjälteby.

Internetleverantörer i Hjälteby

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Hjälteby, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Hjälteby under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
AllenteFiber60%
BoxerFiber60%
TelenorFiber60%
Tele2Fiber59%
ComviqFiber52%
Bredband2Fiber48%
NWT MediaFiber47%
HalebopFiber43%
OwnitFiber41%
TeliaFiber34%
Net at OnceFiber22%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Hjälteby på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Hjälteby

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Hjälteby. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Hjälteby på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 72% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Hjälteby du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Hjälteby

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Hjälteby finns gruppavtal på 28%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Hjälteby är Telia.

Mobilt bredband i Hjälteby

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Tjörns kommun

 • Askerön
 • Bleket
 • Dyrön
 • Fagerfjäll
 • Hakenäset
 • Höviksnäs
 • Klädesholmen
 • Klövedal
 • Kyrkesund
 • Kållekärr
 • Mjörn
 • Myggenäs
 • Rönnäng
 • Skärhamn
 • Åstol