Lunds kommunvapen

Bredband i Södra Sandby

Södra Sandby är en postort i Lunds kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Södra Sandby. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Södra Sandby.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Södra Sandby. Informationen är baserad på 2 067 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Södra Sandby under de senaste tolv månaderna (2023-05-26 - 2024-05-25).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Södra Sandby

Tillgången till bredband i Södra Sandby, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Södra Sandby.

Stora delar av Södra Sandby är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Södra Sandby som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 78% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 91% anslutna till öppen fiber medan 9% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Södra Sandby

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Södra Sandby 328 kronor per månad. Detta placerar Södra Sandby på plats 920 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Södra Sandby

Om du har bredband via öppet stadsnät i Södra Sandby kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Södra Sandby.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber34%
Open Infra - Södra SandbyFiber20%
Telia - Södra SandbyFiber19%
ViaEuropa - LKF fastighetsnätFiber10%
IP-Only - VillaFiber9%
Zitius - Södra SandbyFiber6%
Telia - Telia Öppen FiberFiber1%
iTUX - Södra SandbyFiber1%
IP-Only - Södra SandbyFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Södra Sandby

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Södra Sandby kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Lunds kommun.

Bredband via kabel-TV i Södra Sandby

Av de adresser vi testat i Södra Sandby under de senaste 12 månaderna har 17% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Södra Sandby

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Södra Sandby, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Södra Sandby under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber77%
TeliaFiber63%
OwnitFiber60%
BoxerFiber60%
HalebopFiber60%
AllenteFiber59%
Tele2Fiber, Koax57%
TelenorFiber55%
ComviqFiber55%
Net at OnceFiber48%
Trygg SurfFiber2%
NWT MediaFiber1%
FolkeFiber1%
BredbandssonFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Södra Sandby på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Södra Sandby?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Södra Sandby. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Södra Sandby.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Södra Sandby de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber58%
100/100Fiber18%
500/500Fiber15%
150/10Koax4%
1000/1000Fiber2%

Av de som beställt bredband i Södra Sandby väljer 45% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Södra Sandby

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Södra Sandby. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Södra Sandby på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 86% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Södra Sandby du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Södra Sandby

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Södra Sandby finns gruppavtal på 3%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Södra Sandby är Tele2 och Telia.

Mobilt bredband i Södra Sandby

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Lunds kommun

  • Dalby
  • Flyinge
  • Genarp
  • Klågerup
  • Lund
  • Torna-Hällestad
  • Veberöd