Sölvesborgs kommunvapen

Bredband i Sölvesborg

Sölvesborg är både en postort och en kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Sölvesborg. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Sölvesborg.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Sölvesborg. Informationen är baserad på 7 100 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Sölvesborg under de senaste tolv månaderna (2023-06-16 - 2024-06-15).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Sölvesborg

Tillgången till bredband i Sölvesborg, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Sölvesborg.

Stora delar av Sölvesborg är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Sölvesborg som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 80% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 95% anslutna till öppen fiber medan 5% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Sölvesborg

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Sölvesborg 300 kronor per månad. Detta placerar Sölvesborg på plats 761 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Sölvesborg

Om du har bredband via öppet stadsnät i Sölvesborg kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

I Sölvesborg finns dock även Olofströms Kabel TV, som tillhandahåller ett fibernät där vi saknar information om tillgängliga tjänster.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Sölvesborg.

NamnTypProcent
Telia - SölvesborgFiber75%
Zitius - SölvesborgFiber17%
Telia - Telia Öppen FiberFiber3%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber2%
IP-Only - VillaFiber2%
Open Infra - SölvesborgFiber<1%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber<1%

Anslut fiber till bostad i Sölvesborg

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Sölvesborg kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan eller Olofströms Kabel TV.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Sölvesborgs kommun.

Bredband via kabel-TV i Sölvesborg

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Sölvesborg.

Internetleverantörer i Sölvesborg

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Sölvesborg, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Sölvesborg under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber78%
TeliaFiber72%
OwnitFiber70%
AllenteFiber66%
HalebopFiber66%
TelenorFiber64%
BoxerFiber63%
Tele2Fiber62%
ComviqFiber51%
Net at OnceFiber35%
NWT MediaFiber2%
Trygg SurfFiber2%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Sölvesborg på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Sölvesborg?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Sölvesborg. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Sölvesborg.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Sölvesborg de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber53%
250/250Fiber33%
500/500Fiber8%
1000/1000Fiber2%
10/10Fiber2%

Av de som beställt bredband i Sölvesborg väljer 66% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 90% 12 månaders bindningstid och 10% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Sölvesborg

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Sölvesborg. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Sölvesborg på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 80% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Sölvesborg du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Sölvesborg

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Sölvesborg finns gruppavtal på <1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Sölvesborg är Telia.

Mobilt bredband i Sölvesborg

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Sölvesborg på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Nätägare i Sölvesborgs kommun

Enligt data från Post- och telestyrelsen (PTS) finns följande nätägare i kommunen:

  • Olofströms Kraft AB
  • Open Infra Core AB
  • Sölvesborg Energi & Vatten AB
  • Telia Company AB

Andel i Sölvesborgs kommun med tillgång till fast bredband via fiber

ÅrAndel anslutna hushåll
201529,77%
201638,09%
201746,40%
201855,73%
201963,83%
202066,08%
202168,69%

Källa: Post- och telestyrelsen, PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021, publicerad 2022.