Strängnäs kommunvapen

Bredband i Åkers Styckebruk

Åkers Styckebruk är en postort i Strängnäs kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Åkers Styckebruk. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Åkers Styckebruk.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Åkers Styckebruk. Informationen är baserad på 938 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Åkers Styckebruk under de senaste tolv månaderna (2023-05-26 - 2024-05-25).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Åkers Styckebruk

Tillgången till bredband i Åkers Styckebruk, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Åkers Styckebruk.

Stora delar av Åkers Styckebruk är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Åkers Styckebruk som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 86% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 97% anslutna till öppen fiber medan 3% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Åkers Styckebruk

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Åkers Styckebruk 276 kronor per månad. Detta placerar Åkers Styckebruk på plats 438 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Åkers Styckebruk

Om du har bredband via öppet stadsnät i Åkers Styckebruk kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Åkers Styckebruk.

NamnTypProcent
Fibra - Åkers StyckebrukFiber59%
Open Infra - Åkers StyckebrukFiber35%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber4%
ViaEuropa - MalmöFiber1%

Anslut fiber till bostad i Åkers Styckebruk

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Åkers Styckebruk kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Strängnäs kommun.

Bredband via kabel-TV i Åkers Styckebruk

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Åkers Styckebruk.

Internetleverantörer i Åkers Styckebruk

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Åkers Styckebruk, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Åkers Styckebruk under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber83%
TeliaFiber81%
HalebopFiber79%
BoxerFiber77%
Tele2Fiber77%
AllenteFiber77%
OwnitFiber77%
TelenorFiber72%
ComviqFiber64%
Net at OnceFiber53%
FolkeFiber7%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Åkers Styckebruk på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Åkers Styckebruk?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Åkers Styckebruk. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Åkers Styckebruk.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Åkers Styckebruk de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber74%
500/500Fiber18%
250/250Fiber9%

Av de som beställt bredband i Åkers Styckebruk väljer 74% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 89% 12 månaders bindningstid och 11% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Åkers Styckebruk

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Åkers Styckebruk. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Åkers Styckebruk på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 86% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Åkers Styckebruk du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Åkers Styckebruk

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Åkers Styckebruk finns gruppavtal på 1%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Åkers Styckebruk är Telia.

Mobilt bredband i Åkers Styckebruk

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Åkers Styckebruk på Bredbandsval.se så väljer 100% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Strängnäs kommun

  • Mariefred
  • Stallarholmen
  • Strängnäs