Eskilstuna kommunvapen

Bredband i Stora Sundby

Stora Sundby är en postort i Eskilstuna kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Stora Sundby. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Stora Sundby.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Stora Sundby. Informationen är baserad på 382 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Stora Sundby under de senaste tolv månaderna (2023-04-14 - 2024-04-13).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Stora Sundby

Tillgången till bredband i Stora Sundby, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Stora Sundby.

Stora delar av Stora Sundby är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Stora Sundby som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 73% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 94% anslutna till öppen fiber medan 6% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Stora Sundby

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Stora Sundby 364 kronor per månad. Detta placerar Stora Sundby på plats 1 204 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Stora Sundby

Om du har bredband via öppet stadsnät i Stora Sundby kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Stora Sundby.

NamnTypProcent
IP-Only - Stora SundbyFiber54%
IP-Only - VillaFiber41%
Open Universe - Stora SundbyFiber5%

Anslut fiber till bostad i Stora Sundby

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Stora Sundby kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Eskilstuna kommun.

Bredband via kabel-TV i Stora Sundby

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Stora Sundby.

Internetleverantörer i Stora Sundby

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Stora Sundby, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Stora Sundby under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
ComviqFiber63%
Tele2Fiber61%
Bredband2Fiber61%
TeliaFiber61%
BoxerFiber59%
HalebopFiber57%
OwnitFiber54%
AllenteFiber46%
FolkeFiber35%
Net at OnceFiber31%
TelenorFiber31%
Trygg SurfFiber29%
BredbandssonFiber7%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Stora Sundby på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Stora Sundby?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Stora Sundby. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Stora Sundby.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Stora Sundby de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber59%
100/100Fiber29%
500/500Fiber12%

Av de som beställt bredband i Stora Sundby väljer 76% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Stora Sundby

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Stora Sundby. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Stora Sundby på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 71% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Stora Sundby du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Stora Sundby

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Stora Sundby.

Mobilt bredband i Stora Sundby

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Eskilstuna kommun

 • Eskilstuna
 • Husby-Rekarne
 • Hållsta
 • Julita
 • Kvicksund
 • Malmköping
 • Näshulta
 • Skogstorp
 • Torshälla
 • Västra Näshulta
 • Ärla