Stockholms kommunvapen

Bredband i Älvsjö

Älvsjö är en postort i Stockholms kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Älvsjö. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Älvsjö.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Älvsjö. Informationen är baserad på 7 692 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Älvsjö under de senaste tolv månaderna (2023-05-21 - 2024-05-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Älvsjö

Tillgången till bredband i Älvsjö, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Älvsjö.

Stora delar av Älvsjö är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Älvsjö som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 82% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 89% anslutna till öppen fiber medan 11% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Älvsjö

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Älvsjö 325 kronor per månad. Detta placerar Älvsjö på plats 816 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Älvsjö

Om du har bredband via öppet stadsnät i Älvsjö kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Älvsjö.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber65%
Telia - ÄlvsjöFiber7%
IP-Only - LägenhetFiber6%
IP-Only - VillaFiber6%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber5%
IP-Only - ÄlvsjöFiber4%
iTUX - ÄlvsjöFiber4%
Telia - Svenska BostäderFiber1%
Zitius - ÄlvsjöFiber1%
Telia - StockholmFiber1%

Anslut fiber till bostad i Älvsjö

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Älvsjö kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Stockholms kommun.

Bredband via kabel-TV i Älvsjö

Av de adresser vi testat i Älvsjö under de senaste 12 månaderna har 17% tillgång till bredband via kabel-TV, dvs via koaxialkabel (koax).

Internetleverantörer i Älvsjö

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Älvsjö, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Älvsjö under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber73%
TelenorFiber66%
Net at OnceFiber57%
TeliaFiber54%
OwnitFiber53%
AllenteFiber50%
BoxerFiber50%
HalebopFiber49%
ComviqFiber43%
Tele2Fiber, Koax37%
FolkeFiber11%
Trygg SurfFiber7%
BredbandssonFiber1%
NWT MediaFiber<1%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Älvsjö på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Älvsjö?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Älvsjö. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Älvsjö.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Älvsjö de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber40%
250/250Fiber40%
500/500Fiber8%
150/10Koax4%
1000/1000Fiber3%

Av de som beställt bredband i Älvsjö väljer 60% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 88% 12 månaders bindningstid och 12% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Älvsjö

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Älvsjö. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1200 Mbit/s, dvs ≈ 1,2 Gbit/s och levereras via Koax och Fiber. Av sökningarna i Älvsjö på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 86% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Älvsjö du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Älvsjö

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Älvsjö finns gruppavtal på 10%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Älvsjö är Ownit, Tele2, Telenor och Telia.

Mobilt bredband i Älvsjö

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter. Baserat på beställningar av mobilt bredband i Älvsjö på Bredbandsval.se så väljer 94% obegränsat mobilt bredband.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Stockholms kommun

 • Bagarmossen
 • Bandhagen
 • Bromma
 • Enskede
 • Enskededalen
 • Enskede Gård
 • Farsta
 • Hägersten
 • Hässelby
 • Johanneshov
 • Kista
 • Skarpnäck
 • Skärholmen
 • Sköndal
 • Spånga
 • Stockholm
 • Vällingby
 • Årsta