Varbergs kommunvapen

Bredband i Karl Gustav

Karl Gustav är en postort i Varbergs kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Karl Gustav. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Karl Gustav.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Karl Gustav. Informationen är baserad på 39 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Karl Gustav under de senaste tolv månaderna (2023-03-01 - 2024-02-29).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Karl Gustav

Tillgången till bredband i Karl Gustav, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Karl Gustav.

Delar av Karl Gustav är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Karl Gustav som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 60% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 93% anslutna till öppen fiber medan 7% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Karl Gustav

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Karl Gustav 330 kronor per månad. Detta placerar Karl Gustav på plats 712 av 1 678 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Karl Gustav

Om du har bredband via öppet stadsnät i Karl Gustav kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Bredband via kabel-TV i Karl Gustav

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Karl Gustav.

Internetleverantörer i Karl Gustav

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Karl Gustav, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Karl Gustav under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
ComviqFiber60%
Tele2Fiber56%
TelenorFiber56%
BoxerFiber52%
TeliaFiber52%
HalebopFiber48%
BredbandssonFiber8%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Karl Gustav på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Karl Gustav?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Karl Gustav. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Karl Gustav.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Karl Gustav de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
100/100Fiber50%
500/100Fiber50%

Av de som beställt bredband i Karl Gustav väljer 50% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Karl Gustav

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Karl Gustav. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Karl Gustav på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 56% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Karl Gustav du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Karl Gustav

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Karl Gustav.

Mobilt bredband i Karl Gustav

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Varbergs kommun

 • Bua
 • Grimeton
 • Kungsäter
 • Långås
 • Rolfstorp
 • Skällinge
 • Stråvalla
 • Träslövsläge
 • Tvååker
 • Ullared
 • Varberg
 • Veddige
 • Väröbacka
 • Åskloster
 • Älekulla