Nynäshamns kommunvapen

Bredband i Stora Vika

Stora Vika är en postort i Nynäshamns kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Stora Vika. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Stora Vika.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Stora Vika. Informationen är baserad på 268 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Stora Vika under de senaste tolv månaderna (2023-07-19 - 2024-07-18).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Stora Vika

Tillgången till bredband i Stora Vika, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Stora Vika.

Stora delar av Stora Vika är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Stora Vika som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 78% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Stora Vika

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Stora Vika 281 kronor per månad. Detta placerar Stora Vika på plats 797 av 1 675 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Stora Vika

Om du har bredband via öppet stadsnät i Stora Vika kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Stora Vika.

NamnTypProcent
Svenska Stadsnät - Stora VikaFiber54%
Telia - Stora VikaFiber35%
Open Infra - Stora VikaFiber10%

Anslut fiber till bostad i Stora Vika

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Stora Vika kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Nynäshamns kommun.

Bredband via kabel-TV i Stora Vika

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Stora Vika.

Internetleverantörer i Stora Vika

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Stora Vika, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Stora Vika under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Tele2Fiber77%
BoxerFiber76%
TelenorFiber74%
Bredband2Fiber72%
OwnitFiber72%
TeliaFiber72%
HalebopFiber57%
Net at OnceFiber52%
ComviqFiber23%
AllenteFiber9%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Stora Vika på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Stora Vika?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Stora Vika. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Stora Vika.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Stora Vika de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
500/500Fiber40%
1000/1000Fiber20%
100/100Fiber20%
250/250Fiber20%

Av de som beställt bredband i Stora Vika väljer 60% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Stora Vika

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Stora Vika. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Stora Vika på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 78% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Stora Vika du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Stora Vika

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Stora Vika.

Mobilt bredband i Stora Vika

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Nynäshamns kommun

  • Grödinge
  • Landfjärden
  • Norra Sorunda
  • Nynäshamn
  • Segersäng
  • Sorunda
  • Ösmo