Bräcke kommunvapen

Bredband i Kälarne

Kälarne är en postort i Bräcke kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Kälarne. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Kälarne.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Kälarne. Informationen är baserad på 128 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Kälarne under de senaste tolv månaderna (2023-05-21 - 2024-05-20).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Kälarne

Tillgången till bredband i Kälarne, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Kälarne.

Delar av Kälarne är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Kälarne som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 33% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 73% anslutna till öppen fiber medan 27% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Kälarne

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Kälarne 404 kronor per månad. Detta placerar Kälarne på plats 1 649 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Kälarne

Om du har bredband via öppet stadsnät i Kälarne kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Kälarne.

NamnTypProcent
Telia - Öppen Fiber VillaFiber92%
Telia - Öppen Fiber LägenhetFiber8%

Anslut fiber till bostad i Kälarne

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Kälarne kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Bräcke kommun.

Bredband via kabel-TV i Kälarne

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Kälarne.

Internetleverantörer i Kälarne

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Kälarne, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Kälarne under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
TeliaFiber33%
AllenteFiber24%
BoxerFiber23%
Bredband2Fiber23%
OwnitFiber23%
TelenorFiber21%
ComviqFiber18%
Net at OnceFiber18%
HalebopFiber17%
Tele2Fiber6%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Kälarne på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Kälarne?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Kälarne. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Kälarne.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Kälarne de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber50%
100/100Fiber25%
500/500Fiber25%

Av de som beställt bredband i Kälarne väljer 50% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Snabbast bredband i Kälarne

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Kälarne. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Kälarne på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 33% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Kälarne du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Kälarne

Av de adresser som sökts på Bredbandsval.se i Kälarne finns gruppavtal på 20%. Exempel på leverantörer som erbjuder gruppanslutningar i Kälarne är Telia.

Mobilt bredband i Kälarne

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Bräcke kommun

  • Brunflo
  • Bräcke
  • Gällö
  • Pilgrimstad
  • Sörbygden
  • Tandsbyn
  • Torpshammar