Örebro kommunvapen

Bredband i Ervalla

Ervalla är en postort i Örebro kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Ervalla. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Ervalla.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Ervalla. Informationen är baserad på 309 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Ervalla under de senaste tolv månaderna (2023-06-18 - 2024-06-17).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Ervalla

Tillgången till bredband i Ervalla, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Ervalla.

Stora delar av Ervalla är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Ervalla som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 89% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 98% anslutna till öppen fiber medan 2% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Ervalla

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Ervalla 294 kronor per månad. Detta placerar Ervalla på plats 715 av 1 676 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Ervalla

Om du har bredband via öppet stadsnät i Ervalla kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Ervalla.

NamnTypProcent
Open Infra - ErvallaFiber49%
IP-Only - ErvallaFiber18%
Telia - Öppen Fiber VillaFiber17%
IP-Only - VillaFiber15%

Anslut fiber till bostad i Ervalla

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Ervalla kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Örebro kommun.

Bredband via kabel-TV i Ervalla

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Ervalla.

Internetleverantörer i Ervalla

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Ervalla, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Ervalla under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber84%
AllenteFiber71%
TeliaFiber71%
HalebopFiber70%
BoxerFiber65%
Tele2Fiber63%
ComviqFiber61%
Net at OnceFiber61%
TelenorFiber61%
OwnitFiber51%
Trygg SurfFiber32%
FolkeFiber21%
NWT MediaFiber18%
BredbandssonFiber3%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Ervalla på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Vilket fast bredband väljer man i Ervalla?

Vår jämförelsetjänst för bredband fungerar över hela Sverige, inklusive Ervalla. Eftersom det hittills gjorts över hundratusen beställningar av bredband på Bredbandsval.se så har vi en del intressant statistik på vilken typ av, och hur snabbt bredband, man brukar beställa i Ervalla.

Följande tabell baseras på beställningar av bredband på adresser i Ervalla de senaste 12 månaderna:

HastighetTypProcent
250/250Fiber57%
100/100Fiber43%

Av de som beställt bredband i Ervalla väljer 14% bredband utan bindningstid. Av de som beställer bredband med bindningstid väljer 100% 12 månaders bindningstid och 0% väljer 24 månaders bindningstid.

Gruppavtal för bredband i Ervalla

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Ervalla.

Mobilt bredband i Ervalla

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Örebro kommun

 • Brevens Bruk
 • Dyltabruk
 • Frövi
 • Garphyttan
 • Glanshammar
 • Kilsmo
 • Lillkyrka
 • Odensbacken
 • Stora Mellösa
 • Vintrosa
 • Örebro