Svenljunga kommunvapen

Bredband i Håcksvik

Håcksvik är en postort i Svenljunga kommun. På den här sidan hittar du statistik och information om bredband i Håcksvik. Du kan även söka på din adress och direkt hitta det bästa, billigaste och snabbaste bredbandet till din bostad i Håcksvik.

Nedan har vi sammanställt fakta och statistik om bredband i Håcksvik. Informationen är baserad på 35 sökningar på Bredbandsval.se som gjorts på adresser i postorten Håcksvik under de senaste tolv månaderna (2023-05-27 - 2024-05-26).

Tips: Om du hittar ett alternativ du gillar kan du beställa med en gång. Vi gör det extra enkelt för dig och det kostar inget. Du kan både beställa nytt och byta bredband, och det fungerar i hela Sverige.

Bredband via fiber i Håcksvik

Tillgången till bredband i Håcksvik, och vilka hastigheter, leverantörer och priser som gäller, beror på anslutningen på adressen samt vilka infrastrukturer, stadsnät, kommunikationsoperatörer och nätägare som finns i Håcksvik.

Vissa delar av Håcksvik är anslutna till bredband via fiber. Fiber är idag den mest framtidssäkra typen av bredband och även den snabbaste.

Av de adresser i Håcksvik som sökts på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna var 16% anslutna till fiber. Av dessa adresser var 100% anslutna till öppen fiber medan 0% av adresserna var anslutna till vertikal fiber från en enskild operatör.

Som ansluten till öppen fiber kan man välja mellan ett flertal olika internetleverantörer och bredbandstjänster.

Billigaste bredband via fiber i Håcksvik

På Bredbandsval.se beräknar vi ett jämförpris per månad för att göra en rättvis prisjämförelse av bredband. Baserat på sökresultaten på Bredbandsval.se de senaste 12 månaderna är snittpriset* för billigaste Bredband 100 i Håcksvik 323 kronor per månad. Detta placerar Håcksvik på plats 835 av 1 677 i listan över postorter med billigaste Bredband 100 i Sverige.

* Snittpriset är baserat på tjänster med 100 Mbit/s nedströms och inkluderar inte eventuella gratistjänster eller nätverksavgifter och placeringen kan vara delad med andra orter. Postorter där vi inte identifierat något snabbt fast bredband är undantagna i listan.

Stadsnät i Håcksvik

Om du har bredband via öppet stadsnät i Håcksvik kan du oftast välja mellan ett flertal olika internetleverantörer. Stadsnätet tillhandahåller då den lokala infrastrukturen, medan internetleverantören tillhandahåller tillgången till själva internet och ofta även tjänster som IP-telefoni, TV via internet, med mera.

Under de senaste 12 månaderna har vi identifierat följande öppna nät i Håcksvik.

NamnTypProcent
iTUX - HåcksvikFiber100%

Anslut fiber till bostad i Håcksvik

Om du inte har tillgång till bredband via fiber och vill dra in och installera fiber till en bostad eller lokal i Håcksvik kan du kontakta något av stadsnäten i tabellen ovan.

I vissa fall kan du behöva kontakta en nätägare direkt. Se listan över nätägare i Svenljunga kommun.

Bredband via kabel-TV i Håcksvik

I våra sökningar har vi inte kunnat hitta några adresser med bredband via kabel-TV (via koaxialkabel) i Håcksvik.

Internetleverantörer i Håcksvik

Vilka internetleverantörer är då vanliga i Håcksvik, och på hur många av adresserna vi testat finns de tillgängliga? Tabellen nedan visar hur ofta internetleverantörerna har dykt upp med erbjudanden på adressökningarna i Håcksvik under de senaste 12 månaderna.*

* Avser sökningar där det finns fast bredband på adressen.

LeverantörTyperProcent
Bredband2Fiber16%
FolkeFiber16%
OwnitFiber16%
BoxerFiber11%
Tele2Fiber11%
TeliaFiber11%
AllenteFiber5%
ComviqFiber5%
HalebopFiber5%
Net at OnceFiber5%
Trygg SurfFiber5%

Om du vill se exakt vilka internetleverantörer som erbjuder bredband på din adress i Håcksvik på Bredbandsval.se är det bara att göra en snabb sökning här:

Snabbast bredband i Håcksvik

Det går att beställa riktigt snabbt bredband i Håcksvik. Det snabbaste abonnemanget vi sett hittills via fiber eller koaxial har en nedladdningshastighet på 1000 Mbit/s, dvs ≈ 1 Gbit/s och levereras via Fiber. Av sökningarna i Håcksvik på adresser där vi har identifierat fast bredband kan 16% av adresserna få Gigabit-tjänster (minst 1000 Mbit/s).

Hur snabbt bredband kan du få på din adress? Tillgången till fast bredband beror på var i Håcksvik du bor, så använd vår söktjänst för att se exakt vilka möjligheter du har.

Gruppavtal för bredband i Håcksvik

Vi har inte kunnat hitta några gruppavtal i Håcksvik.

Mobilt bredband i Håcksvik

Mobilt bredband, dvs internet via mobilnätet (3G, 4G, och 5G), kan vara ett bra alternativ eller komplement till fast internet. Det finns ju tillgängligt nästan överallt, och med olika datapotter.

Jämför abonnemang för mobilt bredband

Andra postorter i Svenljunga kommun

 • Aplared
 • Burseryd
 • Hillared
 • Holsljunga
 • Kalv
 • Mjöbäck
 • Mårdaklev
 • Sexdrega
 • Svenljunga
 • Östra Frölunda
 • Överlida